Члени угруповання привласнювали мільйонні бюджетні кошти. Їх викрили

На Чернігівщині припинено масштабне та організоване розкрадання бюджетних коштів.

У Чернігівській області співробітники податкової міліції спільно із працівниками СБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури, у ході досудового розслідування за матеріалами кримінального провадження, відкритого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України, викрили та припинили злочинну діяльність корупційної мережі, яка спеціалізувалась на розкраданні бюджетних коштів у особливо великих розмірах.

Встановлено, що до створення злочинної оборудки причетний представник обласної державної адміністрації. Посадовець на системній основі залучив до злочинної схеми службових осіб органів влади — розпорядників коштів, контролюючих структур та фіктивних суб’єктів господарювання.

Протягом 2-х останніх років учасниками зазначеної злочинної мережі було освоєно понад 30 мільйонів гривень. Ці кошти виділялись з державного бюджету на ремонт та реконструкцію об'єктів соціальної сфери (лікарень, загальноосвітніх навчальних закладів, тощо).

Завдяки вдало проведеній спецоперації, посадовця затримано на «гарячому» під час спроби привласнити понад 40 тисяч доларів США, які він через фіктивні підприємства перевів у готівку та конвертував у іноземну валюту.

За результатами проведених обшуків за місцем роботи та проживання учасників злочинної схеми вилучено понад півмільйона гривень та 100 тисяч доларів США.

Світлана СТРИЖАК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?