Четверо неповнолітніх вчиняли розбої у Чернігові

Обвинувальний акт щодо чотирьох учнів, які займалися розбоєм на вулицях Чернігова скеровано до суду.

В серпні-вересні поточного року четверо неповнолітніх хлопців 2003—2005-го років народження здійснили розбійні напади на двох містян з метою заволодіння особистим майном останніх. Один з обвинувачених — школяр, троє інших — учні одного з чернігівських училищ та ліцею. Аби жертви не чинили опір зловмисники залякували їх за допомогою ножа.

Так, в потерпілого 2000-го року народження, зловмисникам вдалося відняти мобільний телефон, карту пам’яті та навушники, спричинивши йому матеріальну шкоду на загальну суму 2 357 грн. Подія трапилась біля будинку №18а по вул. Рокосовського на початку серпня у нічний час.

Іншому потерпілому 2001-го року народження наприкінці вересня довелося віддати нападникам золотий перстень вартістю 2 989 грн. Чоловіка, погрожуючи ножем, змусили пройти з двору багатоповерхівки на вул. 1 Травня до території, де знаходиться будівля діалізного центра «Фрезеніус». Після чого, заволодівши ювелірним виробом, неповнолітні зникли з місця скоєння злочину.

Як повідомили в Чернігівській обласній прокуратурі, встановити особи правопорушників вдалося в ході проведення оперативних заходів, в тому числі завдяки проаналізованим даним з камер відеоспостереження медцентру та ломбарду, в який вони здавали речі потерпілих.

Правова кваліфікація кримінальних правопорушень щодо всіх чотирьох неповнолітніх визначена за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). Обвинувальний акт у кримінальному провадженні прокурором Чернігівської місцевої прокуратури направлено до суду.

Покарання за ч. 2 ст. 187 КК України передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?