Чернігівці зірвали сепаратистський захід Наталії Королевської

15 квітня 2016 року у Чернігові в приміщенні Облспоживспілки розпочався закритий сепаратистський захід під назвою «Жінки за мир». Попередньо було проанонсовано участь в акції Наталії Королевської. До зали прибули відомі в місті координатори та учасники так званого «Антимайдану», активісти та депутати місцевих рад від «Опоблоку» та прихильники «рускава міра».                                                                

Учасники сепаратистського форуму
Учасники сепаратистського форуму

Журналістам, активістам Чернігівської міської організації ВО «Свобода», ГФ «Самооборона Чернігівщина» та інших патріотичних організацій міста вхід до зали, де відбувався сепаратистський «шабаш», перекрила група «тітушків». Висловити свою позицію вирішили й активістки волонтерської організації «Жіноча сотня». Оскільки «тітушки» почали штовхати жінок, свободівці разом з громадою розблокували прохід для активісток проукраїнських громадських організацій. 

За інформацією чернігівських журналістів, Наталія Королевська виїхала з Чернігова, так і не зустрівшись з активістками «Антимайдану». 

Голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко наголосив: «Під благозвучною назвою форуму «Жінки за мир» зібралися відомі у Чернігові активісти «Антимайдану», члени «Опоблоку», які намагаються проштовхувати в місті «рускій мір». Усі ми пам’ятаємо, що війна на Донбасі, починалася з подібних мітингів та форумів. Ми не дозволимо зреалізувати подібний сценарій в Чернігові. Мир можна досягнути лише перемогою у війні, іншого шляху немає, і ми маємо докласти всю свою енергію на перемогу окупанта. Активісти Чернігівської «Свободи» і надалі будуть припиняти будь-які спроби поширення сепаратизму та «рускава міра» в Чернігові». 

Проукраїнські активісти перешкоджають проведенню сепаратистського збіговиська
Проукраїнські активісти перешкоджають проведенню сепаратистського збіговиська

«Мир можливо здобути лише перемогою у війні. І ми, українські націоналісти, пропонуємо спрямовувати всі зусилля для допомоги фронту. Натомість, учасники сепаратистського збіговиська Наталії Королевської під гаслом «жінки за мир» пропонують нам шлях капітуляції, і навіть не приховують своїх антиукраїнських поглядів. Більшість чернігівців неодноразово висловлювала свою проукраїнську позицію, під час декількатисячних мітингів за єдність держави. Тому організатори цього форуму точно не варто розраховувати на будь-яку підтримку своїх антиукраїнських ідей серед чернігівців», — зазначив керівник прес-служби Чернігівської обласної організації ВО «Свобода Ігор Гавриленко.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?