Чернігівці! Ви хочете розплачуватися за ЙОГО борги? Тоді голосуйте! 

КулідаВасиль Куліда: «Масові порушення в ході виборів з боку Атрошенка ми будемо припиняти. Винні обов’язково будуть покарані».

  • Кандидат від партії влади Владислав Атрошенко розгубив електоральну підтримку і значно поступився в першому турі Олександру Соколову. Аутсайдер Атрошенко вирішив за будь-яку ціну взяти реванш і перетворив Чернігів на скандальний виборчий «вулкан».
  • У другому турі його команда йде на безпрецедентні порушення закону. Створено масштабну мережу з підкупу виборців. Для цього політик завіз до Чернігова «фахівців», які вже відпрацьовували технології зі скупки голосів на скандальному 205-му окрузі.
  • Скупка голосів йде не тільки «наживо», але і в соціальних мережах. У це активно втягують молодь.
  • Під виглядом агітаторів по квартирах, підприємствах, установах, вишах ходять скупники голосів за Атрошенка. Управляють ними так звані бригадири. А «кришує» піраміду чернігівська міліція, яку Атрошенко поставив «під рушницю».
  • Особовий склад міліції також використовують для тиску на учасників виборчого процесу. Членів виборчкомів під надуманими приводами повістками викликають до міліції. Мета – залякати їх і примусити до порушення Закону «Про місцеві вибори» на користь Атрошенка.
  • Безпрецедентний тиск чиниться на вчителів, лікарів, викладачів. Використовується технологія «опитувальників»: працівники міліції приходять до керівників підприємств та установ з цими «анкетами». Людей просять відповісти на запитання про місце проживання і роботи, незаконно збираючи персональні дані. Працівники міліції розповідають про можливі зловживання під час виборів з боку команди Олександра Соколова. При цьому ім'я головного і єдиного порушника закону – Атрошенка – не згадується.
  • Такі «опитування» стали масовими в лікарнях, ЖЕКах, університетах і навіть у дитячих садках. Під виглядом профілактичної роботи міліція, підконтрольна нардепу, маніпулює свідомістю виборців. Людей залякують. Один із прикладів: директора Чернігівського колегіуму і п'ятьох завучів уже викликали на допит до міськвідділу міліції.
  • Міліція, що виконує політичне замовлення Атрошенка, не виконує своїх основних обов'язків з охорони правопорядку, чим полегшує життя криміналу і наражає на небезпеку жителів міста. Депутатська група партії «Наш Край» в облраді вже направила звернення голові МВС Арсену Авакову з вимогою припинити це свавілля і беззаконня.
  • У незаконну агітацію також втягнули працівників місцевого відділення «Укрпошти». Листоноші разом із пенсією і газетами розносять пенсіонерам листівки, що очорняють Олександра Соколова. У відділенні «Укрпошти» дії своїх підлеглих коментувати відмовляються. Керує відділенням Олег Обушний, якого напряму пов'язують із Атрошенком. Під час губернаторства Атрошенка Обушний займав посаду його першого заступника, а також керував виборчою кампанією нардепа.
  • «Під рушницю» також поставлені ЗМІ, що працюють на Атрошенка. У місії Європейської мережі організації зі спостереження за виборами ENEMO телеканал і газету «Дитинець», назвали найбільш заангажованими медіа в Чернігові.
  • Керівництво «Дитинця» ще й грубо порушує Закон «Про місцеві вибори». Вони відмовляються розміщувати передвиборчу агітацію Олександра Соколова, порушуючи статтю 57 закону про вибори (в пункті 4 статті йдеться, що ЗМІ, який надав ефірний час або друковану площу одному з кандидатів, не може відмовити в цьому і на тих же умовах іншому кандидату). Це тільки один із багатьох прикладів грубого нехтування закону з боку підконтрольних Атрошенку ЗМІ.
  • Крім усього іншого, днями Атрошенко «відзначився» у скандалі з місцевим журналістом, якого заламали його охоронці. Скрутили журналіста (Владислава Савенка) неспроста: він намагався потрапити до будівлі обласної філармонії, де 7 листопада Атрошенко проводив інструктаж своїм «агітаторам»-скупщикам голосів. Журналіст написав заяву до міліції з вимогою порушити кримінальну справу за ст. 171 КК.
  • Сам Атрошенко на своїй сторінці у Facebook назвав напад на журналіста «непорозумінням». Він вважає, що це лише «людський фактор» і таке могло трапитися з кожним. Атрошенко не сказав ані слова про те, що ці громили будуть звільнені і притягнуті до відповідальності! Атрошенко сам звик завжди уникати відповідальності, прикриваючись депутатським мандатом.
  • Це аж ніяк не весь перелік ганебних методів політика, який рветься до влади. Кандидат, який заявляє, що йде на вибори з чесними помислами, і водночас масово скуповує голоси, завдає удару по репутації «Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Про що вже неодноразово говорили експерти й політологи.
  • У політичних колах Атрошенка давно називають «всеїдним хамелеоном»: прийшов у політику на хвилі Помаранчевої революції під прапорами Ющенка, встиг «подружити» з Тігіпком, перебігти до фракції Партії регіонів, проголосувати за диктаторські закони і відректися від Януковича, щойно той утік з країни. Експерти не відкидають думки, що олігарх готовий «дружити» хоч із Путіним, аби при владі.
  • У другому турі виборів у Чернігові Атрошенко відхрестився і від «Солідарності»: на його агітаційних наметах пропала партійна символіка і будь-які інші згадки партії. Ані слова про Блок Петра Порошенка тепер немає і в агітаційному листку Атрошенка. Хоча в першому турі він активно використовував ім'я Президента України, неодноразово ним прикриваючись.
  • Цілком можливо, що рішення відсторонитися від аутсайдера Атрошенка ухвалили в самій партії. У Києві побачили, кого пустили в свої лави. Упевнений, що чернігівці теж зробили висновки.
  • Атрошенко зрозумів, чим йому загрожує провал на виборах. У його виборчу кампанію вже вкладено мільйони. І олігархи вимагатимуть повернути кожен долар. Ще й із відсотками. У випадку, якщо він усе-таки незаконно вирве собі перемогу, чернігівцям доведеться розплачуватися за ЙОГО боргами багато років. Розплачуватися своїм майбутнім і майбутнім своїх дітей.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?