Чернігівці відчули як можна злетіти на крилах пісні

Як високо можна злетіти на крилах пісні повною мірою відчули присутні у театральній залі шанувальники музичного мистецтва, що прийшли сьомого квітня на концерт артистки-вокалістки театру Діни Лобур «Пісня – мої крила».

Натхненний настрій співачки з кожною новою піснею передавався глядачам, захоплював їх і повертався до виконавців вдячними аплодисментами.

Розпочав концертну програму оркестр під орудою головного диригента театру Олексія Рощака, який упродовж всього концерту своїм високопрофесійним виконанням допомагав співачці бути на сцені щирою й емоційною, звучати чисто і проникливо, знаходити дорогу до сердець захоплених слухачів.

На початку програми ведучий концерту, народний артист України Валентин Судак розповів присутнім про творчий шлях артистки, нагадав про виконані ролі у виставах театру. Помітно хвилюючись, звернулася до своїх шанувальників з теплими словами вдячності Діна Лобур, яка поділилася своїм баченням ролі пісні у житті артиста, тим важливим значенням, яке відіграє в її долі музика. І першою піснею, яку вона виконала, стала композиція «Спасибі, музико!», що прозвучала як мистецьке кредо артистки.

Упродовж концерту у талановитому виконанні Діни Лобур прозвучало багато чудових українських пісень, відомі композиції із зарубіжних кінофільмів, популярні твори сучасної світової естради. Надзвичайно чуйна і зворушлива лірична посвята життєдайному світлу материних очей, під час якої співачка вручила букет квітів своїй матері, що знаходилась у залі, супроводжувалась показом на екрані світлин з прекрасними жіночими і дитячими обличчями.

Незабутнє враження справили на глядачів чудовим мелодійним звучанням дуети Діни Лобур з Владиславом Лещенком та Едуардом Брагідою. Яскравими і привабливими були виступи жіночого тріо у складі Діни Лобур, Світлани Бойко і Світлани Філін. Чудовим подарунком і глядачам і співачці, яка напередодні відзначила свій день народження, стали новаційні хореографічні композиції «Моцарт» і «Будь італійцем», створені молодіжним складом трупи, які були вперше презентовані на концерті до Міжнародного дня театру.

Надзвичайно прикрасили програму виступи артистів балету Віталіни Брагіди, Тетяни Вербило, Анастасії Сальнікової, Володимира Кирильченка, Бориса і Дмитра Лойченків, Сергія Никонюка з іспанським та українським танцями, а також жартівлива замальовка «Цирк», яку артистично і з гумором виконали артисти Євген Бондар, Микола Лемешко, Дмитро Літашов, Олександр Манастирський і Сергій Пунтус.

Потужним завершальним акордом концертної програми стало експресивне виконання артисткою своєї улюбленої вокальної композиції та вихід на сцену всіх учасників концерту, які сердечно вітали усміхнену й щасливу Діну Лобур з днем народження та яскравим успішним виступом на рідній чернігівській сцені. А численні букети квітів від глядачів і колег були красномовним висловом вдячності і шани.

Щиро зичимо молодій талановитій артистці нових творчих пошуків та високих злетів на широких крилах нових пісень.

Раїса Міненко,керівник літературно-драматургічної частини театру
Фото – Віктор Кошмал

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?