Чернігівці-пільговики зможуть до своїх дач інколи їздити безкоштовно

Як і минулого року, у 2017-му протягом теплих місяців (а саме в період з 14 квітня до 15 жовтня) на міських автобусних маршрутах громадського транспорту, які перевозять чернігівців до дачних масивів, один день на тиждень пасажири всіх пільгових категорій, в тому числі пенсіонери, зможуть їздити безкоштовно. 

Таке рішення прийняв цього тижня на своєму засіданні виконком Чернігівської міської ради, інформують у прес-службі міськради.

Пільговим днем буде четвер. 

Безкоштовні перевезення будуть здійснювати по 1 (одному) автобусу на кожному з 9-ти «дачних» міських маршрутів (№№ 2, 3, 5, 9, 16,18, 22а, 46, 47). Виключення становитиме тільки маршрут №46, на якому таких автобусів буде 2.

На таких автобусах буде напис «ПІЛЬГОВИЙ».

Докладний розклад руху саме пільгових автобусів буде оприлюднений додатково в найближчі дні.

На сьогодні в Чернігові проживає близько 80 000 осіб, які мають право безкоштовного проїзду в громадському транспорті. Це близько 20 категорій пільговиків. З них можливість безкоштовного проїзду на «дачному» маршруті в пільговий день після цього рішення виконкому, окрім пенсіонерів за віком, набувають інваліди ІІІ групи.

Безкоштовним для них у визначених автобусах стає проїзд на будь-якому відрізку маршруту, не залежно від того, по місту чи поза ним.

Повна назва цього рішення виконкому – «Про транспортне забезпечення населення міста Чернігова на 2017 рік».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?