Чернігівський художній музей представив виставку у Києві

7 серпня у Музеї української діаспори (філіал Музею історії Києва) відбулося відкриття музейного проєкту «Олександр Савченко-Більський у колі паризьких друзів» Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана.

У експозиції представлено понад 100 робіт нашого земляка, уродженця Олишівки, українського та французького художника Олександра Савченка-Більського та художника Миколи Глущенка з колекції Чернігівського художнього музею, а також Миколи Кричевського з колекції Музею української діаспори.

На відкриття завітали представники чернігівських та київських музеїв, творчої спільноти, журналісти. Захід відбувся за підтримки Чернігівської ОДА та, зокрема, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій.

Під час спілкування керівники музеїв Юрій Ткач та Оксана Підсуха домовилися про продовження проєкту в Чернігові за участі Музею української діаспори вже восени цього року.

Нагадаємо, що музейний проєкт реалізується з нагоди відзначення 120-річчя Олександра Савченка-Більського. Уже в рамках проєкту проведено пленер чернігівських художників, видрукувано каталог виставки, зроблено декілька програм на телебаченні та радіо, у планах – проведення ще одного пленеру та конференції «Творчість українських митців за кордоном», видання повного каталогу творів Олександра Савченка-Більського.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?