Чернігівським студентам розповіли про аліменти

Студенти перевірили свої знання на практикумі «Аліментні зобов'язання — що треба знати?»

На Чернігівщині Всеукраїнський тиждень права розпочато заходами у постійних партнерів – Навчально-науковому інституті права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету.

Заступник начальника Управління державної виконавчої служби Алла Єдомаха запропонувала студентам юридичного факультету незвичну форму заняття з предмета «Сімейне право», щоб разом поміркувати над практичними ситуаціями і уявити себе повноцінними державними виконавцями.

Практикум «Аліментні зобов’язання – що треба знати?» проводили для того, аби сформувати в молоді правильне розуміння природи аліментних виплат та практичні уявлення про їх розрахунки.

Маючи відповідні знання норм цивільного та сімейного законодавства про взаємні права та обов’язки членів сім’ї, молодь розв’язувала завдання, за умовами яких один боржник ніде не працює і не має за собою майна, інший, навпаки, працевлаштований і отримує зарплату у 2000 гривень. По кожному з таких уявних виконавчих проваджень необхідно було розрахували розмір заборгованості по аліментам.

«Молоде покоління юристів не стоїть осторонь нормотворчих процесів та активно підтримує зміни в законодавстві по утриманню дітей #ЧужихДітейНеБуває та #ВідповідальнеБатьківство», — сказала Алла Єдомаха. Вона відзначила також, що студенти засуджують такі негативні явища в суспільстві як несплата аліментів та насильство в сім’ї.

Інна Кебец

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?