Чернігівський підприємець зловив особу, яка за ним шпигувала

DSC_0046Те, що детективні епізоди із застосуванням зовнішнього спостереження можуть бути не тільки у кіно, а й у реальному житті — пересвідчився й чернігівський підприємець, голова Ради підприємців при Чернігівській обласній держадміністрації Сергій Берестовий.

24 лютого в інформаційній агенції «Експертна думка» під час зустрічі з журналістами чернігівських видань, Сергій Берестовий повідомив, що ось вже два тижні, як за ним невідомими особами, здійснюється стеження. З його слів, спочатку він подумав, що то просто випадковість, але коли ретельно перевірив, вдаючись до контрспостереження, то переконався – по відношенню нього і справді ведеться «наружка».

Підібравши влучний момент, підприємець зумів задокументувати «хвоста» — сфотографував на мобільний апарат одного з тих, хто контролював його певні дії під час пересування містом та областю.

DSC_0094

Нагадаємо, що Сергій Берестовий спільно з іншим чернігівським бізнесменом Віктором Лазарем із залученням окремих представників бізнесово-підприємницьких структур ведуть останнім часом непримиренну боротьбу з начальником обласної фіскальної служби Степаном Дусяком. Його звільнення – обов`язкова умова підприємців. А причина цього, за словами організаторів протестних заходів (пікетів, мітингів, прес-конференцій), полягає у непрозорому, недобросовісному, вибірковому підході керівництва фіскальної структури як взагалі до бізнесу в області, так і безпосередньо до несправедливого, на їх погляд, відшкодування ПДВ.

DSC_0063

Деякі джерела в податковій і справді стверджують, що все розпочалося після того, як фіскальна служба не відшкодувала окремим бізнесменам податок на додану вартість за минулий рік. До цього списку увійшов і Сергій Берестовий. У свою чергу він вже зараз переконаний, що його переслідує – здійснює зовнішнє спостереження – податкова міліція.

На прес-конференції підприємець продемонстрував відзняту нашвидкуруч фотографію невідомого, який безпосередньо рухався за ним «по п`ятах».

DSC_0050

— Коли я запитав у цієї людини — чому він зі своєю командою за мною ходить? — поділився про інцидент бізнесмен, — той вигукнув, щоб я його не торкався, а потім різко розвернувся і побіг проти дорожнього руху по вул.Миру у бік музичного училища.

Згодом Сергію Берестовому вдалося дізнатися, що особа, яка була ним зафіксована на мобілку — є Орєшко (чи Оришко) Олексій, і нібито він є співробітником спеціального підрозділу податкової міліції. А вели зовнішнє спостереження за бізнесменом, як про це повідомив Берестовий, за вказівкою пана Казиміра В`ячеслава М.– начальника Орешка.

DSC_0090

Між тим, на сайті «Інформатор» з‘явилася публікація з деякими цікавими подробицями.

Інтернет-видання інформує, що Сергій Берестовий фактично контролює митно-брокерські компанії Чернігівської митниці (ТОВ «Сальті-Брок» і ТОВ «Сальті-Брок-2000»), а на додачу – володіє торговельним центром «Акваріум» і – через дружину – кав’ярнею «Дитинець». Також бізнесмен контролює гірчичну галузь. Цього не спростовує і сам бізнесмен.

За деякими даними Сергій Берестовий контролює ПАТ «Насіння Чернігівщини» і ТОВ «Агротех ВНТ». Ці товариства під його керівництвом поставляють гірчичне насіння німецькій компанії «Eurolinex». Річна сума експортних операцій становить півтора мільйона євро, тоді як вже з початку цього року чернігівське підприємство Берестового затребувало до відшкодування уже 3, 1 мільйони гривень. Цікава арифметика! Чи не так?

До речі, в торговельній мережі Чернігівської області та й України готова до споживання гірчиця під брендом «Чумак» – найдорожча за всі види аналогічної продукції. Але заради об‘єктивності — ця гірчиця й найсмачніша у порівнянні з іншими виробниками. Самі в цьому можете переконатися, якщо купите баночку. До того ж, не заради реклами, тільки «Чумак» випускає ще й два види гірчиці взагалі без цукру: «Міцна» та «Лагідна». І навпаки, для любителів солоденької гірчиці, в продажу є гірчиця «Медова».

Після закінчення прес-конференції я запитав у пана Берестового, чи, бува, не проінформував його хтось із податкової служби про встановлення за ним спостереження, якщо воно дійсно мало місце? А це запитання виникло через те, що за непідтвердженими поки що даними, дружина одного з найближчих компаньйонів Сергія Берестового – Миколи С., колишнього працівника міліції, працює начальником відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом (де б ви думали?) у Головному управлінні  оцієї самої Державної фіскальної служби Чернігівської області.

Якби там не було, а як стало щойно відомо, Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про розпочате службове розслідування проти керівництва податково-митної служби, і на момент цих процесуальних дій, дав вказівку відсторонити начальника фіскальної служби області Степана Дусяка від займаної посади.

Схоже, підприємець Сергій Берестовий зі своїми партнерами-бізнесменами досягають своїх цілей. Чи вдасться їм добитися остаточної мети? Судячи з розстановки політичних сил в області, так, вдасться, при умові, якщо такі сили, тільки вже в столиці, правильно розставляться між собою…

Щодо спецслужби в податковій міліції, то це особливо окреме питання, бо поки наша влада не реформуватиме, і при чому серйозно, аналогічні структури, які по ментальному духу залишаються ще радянськими (і це не вигадки, а реальна дійсніть), а в нинішніх умовах — ще й небезпечними для державності, порядку не буде. А треба ж зважати й на те, що при відповідних умовах, такі спецслужби будуть використані третьою (зовнішньою) силою для дестабілізації ситуації тут, в Україні.

Сергій ВІТЕР

Ще цікаві повідомлення

6 Thoughts to “Чернігівський підприємець зловив особу, яка за ним шпигувала”

  1. Сергій

    Публичная и правдивая информация!

    Главный налоговик ВРЁТ на канале Новый Чернигов расказывает что такой милиционер у него не работает. Орешко, Казимир или уже оба?

    www.newch.tv/profile_program.php?itemid=28024

    Умело прикрыл свой зад.

    Наверно Орешко Алексей Викторович уволен задним числом как это обычно бывает. А его начальника Казимира знают как стукача! Он пережил всех луганских руководителей налоговой и Скорикова и Лаврешова, но не люстрирован!!!

  2. Pravda

    Милиции некогда следить за предпринимателями, потому что у них очень много работы 🙂 Рассмешил. Это так по телеканалу Новый Чернигов Дусяк цинично лгал, когда просил журналистов поверить ему. Казимир не сотрудник? Это жирное чмо многим известен, только этого стукача опасаются, сволочь ещё та. Жабинца уже нет, стул зашатался господа налоговики?

  3. Игорь

    За Берестовым и другими предпринимателями действительно незаконно следили «ОРЛЫ» налоговой милиции?!? Только орлы уже не те! Во время настало...

    Без Дусяка тут не обошлось. И без КАЗИМИРА ВЯЧЕСЛАВА МИХАЙЛОВИЧА тоже. Что,Слава, не мог такую задачу поставить своему заместителю Юрику Шустову? Более «опытного» никого не нашёл?

    Этот ОРИШКО СЕРГЕЙ ВИКТОРОВИЧ ещё пару лет назад протирал штаны в «АИС», продавал автомобили китайские, обманывал людей. Какой же из него профессионал?! Это какой-то «родственник» его устроил в такую службу?? Попался на таком элементарном..., теперь снова в АИС, только на автомойку???

    На youtube пока нет этого видео, а жаль.

  4. Алес

    хай цей чувак розкаже, як він колись працюючи заступником губернатора хапав і працював, працював і хапав, про відкати і про те як йому вдалося віджать підприємство по насінню, як на будучи олігархом спаплюжив місто збудувавши на зеленій зоні поруч мегацентру незрозумілу споруду, яка туди взагалі не ліпилась, як тоді так і тепер

  5. Cергій

    Ця людина на фото дійсно Олексій Оришко. Звісно, він міг слідкувати за Берестовим, бо під час мітингу постійно терся біля людей, є шавкою з податкової міліції. Дуже брехлива і підла людина. Олексій, Бог все бачить!!!

  6. Тоха

    Дак это же Лёха на снимке!Работал у нас в АИСе, тачки толкал лохам. Какой он нахрен налоговик-секретчик? Этот чмошник на такое не способен.

Не бажаєте прокоментувати?