Чернігівський онкодиспансер і радіоактивність

«Чи не буде на прилеглих територіях збільшення рівня радіоактивності?»

З таким питанням досить часто звертають до онкодиспансеру. Стурбованість людей цілком зрозуміла лікарям. Адже трагедія на Чорнобильській АЕС донині дає про себе знати — на Чернігівщині кількість хворих на рак  зростає щорічно.
Як прокоментував головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, лінійний прискорювач сам генерує пучок електронів та фотонів винятково під час роботи, в інших випадках він загрози не несе.
Елементарні частини, коли апарат працює, не повинні розлітатися, тому під час будівництва приміщення використовується спеціальна марка бетону, яка затримує промінь. А товщина стін — то ще радянські стандарти! В Європі стіни в таких бункерах удвічі тонші. Систем захисту — безліч. Хвилюватися не потрібно, усе настільки автоматизоване, що, наприклад, коли двері не прикриті навіть на один міліметр, то система не вмикається. Насамперед турбуємося про безпеку, адже ми ж там працюватимемо, а штат відділення укомплектовано молодими лікарями, - зазначив лікар.
Уляна Ковальчук

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?