Чернігівський міський голова відреагував на протести медиків

CokolovЧернігівський міський голова Олександр Соколов заявив про готовність працевлаштувати працівників лікарні залізничної станції «Чернігів», або як у простонародді її називають  вузловою залізничною лікарнею. 

Також міський голова зазначив, що керівництву області він озвучував пропозиції розташувати на базі приміщень лікарні обласний шкірвендиспансер, про поліпшення умов якого йдеться не один рік. Крім того, військова частина з Феодосії, що передислокувалася до Чернігова, за статутом повинна мати медсанчастину, тож цей варіант теж може бути реалізованим.

Нагадаємо, що нещодавно лікарі та хворі лікарні залізничної станції «Чернігів» вийшли на мітинг до Чернігівської міської ради, аби місцева влада звернула увагу на проблему, яка виникла останнім часом навколо цього медичного закладу.

zdorov

З гаслом «Нагодуйте наших дітей», звернулися лікарі вузлової лікарні станції «Чернігів до місцевих чиновників. Ось уже третій місяць ані їм, ані самому закладу нема на що існувати. Справа в тому, що згідно із Законом України про бюджет на 2015-й рік, відомчі заклади Укрзалізниці у цьому році переводяться на фінансування органами місцевого самоврядування. За словами Людмили Тарасенко, голови профспілкової організації вузлової лікарні станції «Чернігів», рахунки лікарні закриті, грошей немає, зарплати не платять. Про це вона повідомила обласній телерадіокомпанії «Сіверцентр».

Тобто лікарня наче повисла у повітрі: працювати заклад має, сплачувати податки повинен, а гроші на ліки, поліси та зарплату лікарям просто відсутні. Мітингувальники готові до радикальних заходів, аж до перекриття залізниці.

До лікарів приєдналися і їхні пацієнти. Кажуть, ніде більше не зустрічали такого якісного догляду, як тут. До того ж, більшість хворих – люди похилого віку, їхати на інший кінець міста їм важко і при сьогоднішніх цінах досить дорого. Не останню роль тут грають поліси на лікування – лікарня видавала їх пацієнтам, які мали на це право згідно із законом, і ті лікувалися майже безкоштовно. Що буде тепер – люди бояться й подумати, адже жоден інший лікувальний заклад їх не приймає. Залишається хіба що сподіватися на запевнення міського голови Олександра Соколова.

«Суспільний кореспондент»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?