Чернігівські торфодобувники перемогли міністерських рейдерів

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив у повному обсягові позовні вимоги первинної профспілкової організації Управління «Чернігівторф» Незалежної профспілки гірників України.

Суд скасував дії наказів Міненерговугілля, одним із яких було звільнено з посади виконуючого обов’язки директора ДП «Чернігівторф» Юрія Бондаренка та призначення замість нього скандально відомого помічника одіозної Ірини Геращенко Іллі Рокоче.

Відтак, суд визнав призначення Рокоче незаконним і заборонив йому доступ до документації та печатки підприємства, а також заборонив вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру.

Ілля Рокоче

Таким чином, профспілка чернігівських гірників перемогла міністерських рейдерів у суді.

12 грудня 2018 року суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Юрій Скалозуб ухвалив рішення про скасування наказів Міненерговугілля від 29.10.2018 року № 97-к/к та № 98-к/к.

Торф’яники Смолинського та Ірванцівського торфозаводів неодноразово виступали проти призначення Рокоче виконуючим обов’язки директора ДП «Чернігівторф».

У Смолині вже понад місяць як страйкують шахтарі, за що Рокоче заблокував рахунки підприємства та залишив без зарплат бунтівних працівників. Втім, сьогоднішнім рішенням Чернігівський окружний адміністративний суд позбавив незаконно призначеного ставленика Міненерговугілля Іллю Рокоче будь-яких прав і заборонив втручатись у справи ДП «Чернігівторф». Рішення суду набуває сили з моменту його підписання. Відтак, подальше перебування пана Рокоче в кабінеті директора «Чернігівторф» є кримінальним злочином і розцінюється як втручання в господарську діяльність державного підприємства.

Шахтарі неодноразово заявляли, що призначення далекого від торф’яної галузі Рокоче на керівну посаду в «Чернігівторфі» мало головну мету – освоєння через корупційні механізми «вибитими» смолинськими торф’яниками 15 мільйонів гривень та доведення до банкрутства галузі.

Публікації на тему:

Війна за «чорне золото»: куди ведуть сліди рейдерів?

Чернігівські шахтарі провели протестну акцію. Відео

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?