Чернігівські платники податків сплатили до бюджетів країни 1 млрд грн

У січні – травні 2017 року від платників податків Чернігівської ОДПІ до загального фонду Державного бюджету України надійшло 414,8 млн.грн, що на 17,7 відс. перевищує надходження аналогічного періоду минулого року — додатково надійшло до бюджету 73,5 млн.гривень, за даними відділу моніторингу доходів та обліково-звітних систем Чернігівської обласної державної податкової інспекції Головного управління фіскальної служби у Чернігівській області.

Найбільшу питому вагу у надходженнях до Державного бюджету України займають: податок на додану вартість – 166,4 млн.грн, податок на доходи фізичних осіб – 132,9 млн.грн, військовий збір – 41,8 млн.грн, податок на прибуток — 51,9 млн.гривень.

До місцевих бюджетів з початку року платниками податків інспекції забезпечені надходження у розмірі 609 млн.гривень. Найбільша питома вага надходжень до місцевих бюджетів припадає на 4 бюджетоформуючі податки: податок на доходи фізичних осіб – 360,5 млн.грн, єдиний податок – 84 млн.грн, плата за землю – 90,7 млн.грн, акцизний податок – 29 млн.гривень.

З початку року платникам податків на рахунки відшкодовано 240,2 млн. грн податку на додану вартість.

Крім того, чернігівці сплатили до казни 560,5 млн.грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?