Чернігівські онкологи ділилися лікувальним досвідом

У Харкові 19−20 квітня відбулася міжнародна науково-практична конференція на базі Інституту медичної радіології ім. С. П. Григор’єва НАМН України.

Цього разу медична спільнота обговорювала актуальні питання сучасної онкології. Онкологи акцентували увагу на пріоритетному напрямку лікування раку, а саме:на особливостях використання малоінвазивних технологій в онкохірургії та онкогінекології. Серед доповідачів – провідні онкологи з Австрії, Бєларусі, Греції, Польщі, Туреччини, а також делегація з України. Чернігівщину представляли головний лікар Чернігівського обласного онкодиспансеру Валерій Зуб та завідувач гінекологічним відділенням того ж закладу Юрій Шень.

Головний лікар Чернігівського обласного онкодиспансеру Валерій Зуб

Під час конференції приділялася значна увага ендоскопічній технології в діагностиці та лікуванні онкологічних захворювань. Широку увагу аудиторії привернули дискусійні питання щодо застосування лапароскопічної хірургії в лікуванні раку органів черевної, грудної порожнин та органів малого тазу; можливість застосування ендоваскулярних втручань в онкологічній практиці та використання в онкології малоінвазивних втручань під контролем методів інструментальної візуалізації, таких як комп’ютерна томографія, УЗ-діагностика, рентгеноскопія тощо. Коллеги-онкологи поділилися своїми напрацюваннями щодо пошуку шляхів поліпшення віддалених результатів протипухлинного лікування та підходів до проведення селективної та суперселективної хіміотерапій злоякісних пухлин.

У межах заходу досвід проведення лапароскопічних операцій та напрацювання щодо використання біозварювальних технологій в онкогінекологічних хворих Чернігівського ООД представили на широкий загал і чернігівські онкологи.

Завідувач гінекологічним відділенням того ж закладу Юрій Шень

Підсумки такого масштабного міжнародного зібрання, переконаний Валерій Зуб, мають велике практичне значення для всіх її учасників − це дає можливість нам сьогодні, перш за все, переосмислити ті підходи й технології, які існують в Україні, зробити певні висновки та запровадити цінний досвід. Окрім професійних здобутків, делегація з України розширила власні міжнародні зв’язки.

Уляна Ковальчук

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?