Чернігівські актори створили для малечі справжню казку

Прийшло красне літечко і принесло найвеселішу пору навчального року – канікули! До початку літніх канікул актори Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка підготували для школярів та дітей молодшого віку розважальну інтерактивну програму «Країна казок», в якій були представлені численні герої знайомих і незнаних дітлахами казок.

З радістю взяла участь малеча у яскравому театралізованому дійстві, що з невловимою швидкістю розгорталося на театральній сцені. На зміну героям вистави «Неймовірні пригоди Тузика» на сцені з’являлися зі своїми відомими піснями Буратіно і Червона Шапочка. Дівчинка, яка «нічого не хотіла», майстерно створювала чарівні картини з піску на склі, а юнак, який прагнув усього, вигадав спосіб підкорити серце своєї примхливої обраниці. Із захопленням включилися діти в жартівливу гру, де, лементуючи і підскакуючи з крісел, вони заважали сірому Вовкові ловити біленького Зайчика в образі великої повітряної кулі з довгими вухами, яка перелітала з ряду в ряд по всій глядацькій залі.

Ще багато цікавих казкових пригод чекало на юних глядачів – зустрічі з лихими лісовими розбійниками, Джином, рабом чарівної лампи, та граціозними виконавцями «Східного танцю», а також королівські бої подушками, які на щастя закінчилися весіллям.

Дружними оплесками зустрічали дітлахи виступи своїх ровесників – юної співачки Анастасії Жукової, вихованців балетної студії «Аврора» при Міському палаці культури та дитячого танцювального колективу «Апельсин».

На червень заплановано проведення восьми таких розважальних дитячих програм, які відвідають діти майже з тридцяти пришкільних таборів міста Чернігова, а також з навколишніх селищ і сіл, зокрема Михайло-Коцюбинського, Шибиринівки, Іванівки, Киселівки, Снов’янки, Олишівки та інших. Протягом місяця у літню подорож до «Країни казок» зможуть відправитися близько двох тисяч дітей, насамперед соціально незахищених та пільгових категорій.

Вітаючи наших юних шанувальників з настанням літніх канікул, щиро бажаємо міцного здоров’я і гарного настрою, цікавого й змістовного відпочинку, нових зустрічей з творчими роботами талановитих чернігівських майстрів театрального мистецтва.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

 

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?