Чернігівська журналістка та історик стала переможницею «Коронації слова»

Чернігівська журналістка та історик Олена Терещенко стала лауреатом найпрестижнішої – першої премії – відомого міжнародного конкурсу «Коронація слова».

Нашу землячку нагородили в номінації «Прозові твори для дітей». Журі конкурсу відзначило її дитячу повість «Скарб вікінгів». Це пригодницько-фантастичний твір про сучасних підлітків, які вирушають на тисячу років назад, аби повернути вкрадені «чорними» археологами унікальні скарби скандинавського ярла. До речі, дія повісті відбувається поблизу Чернігова, у відомій багатьом Шестовиці.

«На таку високу відзнаку цього конкурсу я, відверто кажучи, навіть і не очікувала, тож була приємно вражена, – посміхається переможниця. – Рукопис відправила просто «на ура».

Це – вже не перша книга Олени Терещенко. Адже в 2012 році, в рамках обласної програми підтримки книговидання, побачила світ її талановита збірка містичних легенд Чернігівщини «Прогулянки з привидами».

Олена Терещенко

Цьогорічна, вже 17-та, церемонія нагородження переможців конкурсу проходила у колонній залі Київської міської держадміністрації. Привітати переможців прийшли чимало відомих діячів. Зокрема, фундатори та меценати конкурсу – Юрій і Тетяна Логуші, міністр культури України Євген Нищук, заступник міністра освіти Павло Хобзей. Переможці отримали відзнаки з рук відомих акторів, співаків, режисерів (Ахтем Сейтаблаєв, Марія Бурмака, Анатолій Матвійчук та інші).

Міжнародний конкурс «Коронація слова» вже багато років поспіль відкриває нові імена. Переможців «Коронації…» відзначають, зокрема, у номінаціях: «Романи», «Прозові твори для дітей», «Віршовані твори для дітей», «П’єси», «Кіносценарії», «Пісенна лірика». Також цьогоріч уперше запроваджено номінацію «Як тебе не любити...» – коротка проза про Київ.

Нагороду О.Терещенко вручає Марія Бурмака

Отож із задоволенням вітаємо нашу чудову землячку Олену Терещенко з такою почесною нагородою і зичимо нових літературних, журналістських та наукових вершин! Ми працювали з нею разом на радіо «Новий Чернігів». Я свого часу, як голова журі, нагороджував її за перше місце на обласному літературному конкурсі. Тож добре знаю творчий рівень Олени, її високий потенціал. І навіть не сумніваюся – це лише перші кроки обдарованої колеги на шляху до великого успіху!

Сергій Дзюба

На першому фото: «Вікінги» у Шестовиці поблизу Чернігова

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?