Чернігівська влада і перевізники ігнорують вимоги громадськості міста!

тарифи проїздЧернігівці! Не користуйтесь маршрутом № 8, де ціну за проїзд підвищили відразу на 1 гривню. Ви цілком можете доїхати до бажаної зупинки 11-м маршрутом, тут вартість проїзду залишилася на попередньому рівні – 2,50 грн.

А тим часом, представники партії «ДемАльянс» подали позов до суду на виконавчий комітет Чернігівської міськради, вимагаючи скасувати рішення про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті міста.

Нагадаємо, що 30 березня, виконком міської ради приховано, без участі громадськості і представників ЗМІ, підняв вартість проїзду в міському транспорті на своєму позачерговому засіданні. Хоча засідання планувалося лише шостого квітня. В зв’язку з цим Чернігівською обласною організацією політичної партії «ДемАльянс» було подано адміністративний позов до Деснянського районного суду м. Чернігова про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради №76 від 30 березня «Про вартість проїзду в міському пасажирському транспорті».  Відповідачем даної справи є Виконавчий комітет Чернігівської міської ради.

В позовній заяві активісти вказують на суттєві порушення регламенту виконавчого комітету, Закону України «Про засади державної політики у сфері господарської діяльності» та Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Крім цього, Чернігівська міська організації партії «ДемАльянс» підготувала та подала заяву про непрозору діяльність голови Чернігівської міської ради Соколова О.В. до прокуратури Чернігівської області. Зазначимо, що 12 березня 2015 року громадськими діячами міській раді було подано пропозиції та зауваження щодо аналізу регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету міської ради «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті» від 25 лютого 2015 року. Розгляд зазначених пропозицій та зауважень Виконавчий комітет фактично не проводив. Відповіді розгляду наданих пропозицій та зауважень теж не надходило. Це є прямим порушенням регламенту виконавчого комітету міськради.

тарифи проїзд2 (2)
Для збільшення клацніть по ілюстрації

Також демальянсівці вважають, що головою міської ради Соколовим О.В. при голосуванні підмінено змістовну частину рішення, тому що зміст даного проекту не відповідає прийнятому 30 березня 2015 року на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради рішенню №76. В зв’язку з цим активісти звернулися до прокуратури з проханням провести перевірку відносно фактів, викладених у даній заяві, вжити відповідних заходів прокурорського реагування та розпочати розслідування щодо вчиненого кримінального правопорушення.

тарифи проїзд1

Зазначимо, що прокуратура області вже подала позов до суду з цього ж приводу, що є позитивною реакцією на захист громади. «Ми послідовні у виконанні своїх дій. Якщо влада вкотре показує свою безвідповідальність та байдуже ставлення по відношенню до чернігівців, то і з боку громади будуть рішучі кроки в зміні цієї системи. Саме тому ми будемо відстоювати права та захищати чернігівців через суд. Наразі прокуратура йде на зустріч громаді і ми впевнені, що наш спільний тиск змінить ситуацію на краще!» − відмітила голова Чернігівської міської організації партії ДемАльянс.

Тетяна РОМАНОВА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?