Чернігівська область наближається до Скандинавії, де керують жінки

Жіночу команду в керівництві Чернігівщиною підсилить ще одна жінка. Це Олена Бойко, яка наразі ще працює в Міністерстві розвитку громад та територій України, але вже на днях працюватиме у команді губернатора Анни Коваленко на посаді першого заступника голови ОДА і займатиметься економікою та фінансами.

Для цієї роботи пані Олена має належний досвід, адже на державній службі вона більше 15 років та й освіту має відповідну. Точніше вищі освіти у нової заступниці дві — економічна (Міжрегіональний інститут бізнесу в Херсоні) та магістерська у сфері державного управління (Національна академія держуправління при Президентові України).

І головне, що жодної інформації про корупційні скандали, службові або особисті конфлікти, пов’язані з Бойко, у відкритих джерелах редакції знайти не вдалося. Загалом, експертне середовище характеризує її як гідного професіонала, вмілого управлінця та людину, здатну слухати і дослухатися, але при цьому — жорстко відстоювати інтереси держави та регіонів.

Олену Бойко сміливо можна назвати «кар’єрним держслужбовцем», звичайно – у позитивному сенсі. «Кар’єрним ліфтом» ця пані, схоже, користується дуже вміло, змінюючи сходинки від посади спеціаліста в Херсонській облдержадміністрації до заступника директора Департаменту регіональної економічної політики в Мінекономіки, а згодом — генерального директора Директорату регіонального розвитку в Мінрегіоні.

Вся її професійна діяльність присвячена лише одному напряму — державній регіональній політиці. І це дає нам певну надію, що  команда заступниць Анни Коваленко доповниться професіоналом, здатним втілити амбітні плани області щодо розвитку і перспектив.

До речі, з власних джерел нам стало відомо, що влітку 2019 року Олені Бойко серйозно пропонувалася посада Міністра розвитку громад і територій України, але вона відмовилася. Чому? Обов’язково запитаємо в неї пізніше. Цікаво почути про причини відмови від міністерського кресла — нетипово для сьогоднішніх посадовців, погодьтеся.

Знайомство пані Олени з Анною Коваленко відбулося під час роботи нинішньої очільниці ОДА заступницею Міністра Мінрегіону. В Міністерстві Коваленко координувала саме Директорат регіонального розвитку і підготовку Державної стратегії регіонального розвитку до 2027 року, якою наразі пишається не лише це Міністерство, а й Уряд у цілому.

Отже, з призначенням Олени Бойко на посаду першого заступника голови ОДА Чернігівщина стає першою з українських областей у наближенні до скандинавських країн, де принцип формування керівної верхівки відомий тим, що ключові посади в урядових структурах обіймають саме жінки.

Добра новина напередодні жіночого свята.

Суспільний кореспондент

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?