Чернігівська «Десна» зіграла внічию з «Колосом» із Київщини

1 травня домашній матч двадцять четвертого туру Чемпіонату України у вищій лізі, футболісти «Десни» провели в Чернігові на стадіоні імені Ю.О. Гагаріна проти ковалівського «Колоса» із Київщини. Через перебування Чернігова у «червоній» карантинній зоні, матч проходив без глядачів.

Зустріч мала надпринципове значення, адже обидві команди борються за єврокубкову зону. Саме клуби, які займуть місця з першого по п’яте, братимуть участь в європейських турнірах.

Матч команди розпочали доволі обережно, було багато боротьби в центрі поля. На 30-й хвилині чернігівські футболісти біля власного карного майданчику порушили правила, і арбітр матчу Юрій Іванов призначив штрафний удар. Півзахисник гостей Андрій Богданов виконав навісну передачу, Кирило Петров зіграв на випередження, і ударом головою відкрив рахунок.

На початку другого тайму футболісти «Колоса» подвоїли рахунок. Денис Антюх здійснив стрімкий рейд по лівому флангу, відпасував м’яча на В’ячеслава Чурка, який пробив у дальній нижній кут воріт господарів.

На 59-й хвилині гравець «Колоса» Андрій Богданов не за правилами зіграв біля власного штрафного майданчика. Владислав Калитвинцев, виконуючи штрафний удар, спрямував м’яча в «дев’ятку» воріт «Колоса».

На 66-й хвилині «сіверяни» залишилися в меншості. Капітан команди Владислав Огіря, за грубу гру, отримав другу жовту картку, і арбітр матчу вилучив його з поля.

І все ж таки наприкінці матчу чернігівцям вдалося зрівняти рахунок. На 84-й хвилині гравець гостей Микита Кравченко у власному карному майданчику, в боротьбі з Єгором Картушовим, помилково відправив м’яч у власні ворота. Хоча арбітр матчу записав гол на Картушова.

В час, що залишався, ковалівці намагалися вирвати перемогу, але «сіверяни» вистояли.

Після матчу головний тренер «Десни» Олександр Рябоконь зазначив: «Боротьба триває, попереду два тури, шанси ще є. Ми працюємо, щоб вийти в єврокубки, цього хочуть всі — як керівництво так і футболісти. Будемо робити все можливе і неможливе».

Отже, після бойової нічиєї із ковалівським «Колосом» з рахунком 2:2, «Десна» перебуває на п’ятій сходинці у турнірній таблиці. Достроково Чемпіоном України стало київське «Динамо», на другому місці продовжує перебувати донецький «Шахтар», на третьому – луганська «Зоря».

5 травня матч двадцять п’ятого туру Прем’єр-ліги футболісти «Десни» зіграють на виїзді проти полтавської «Ворскли», а 9 травня в останньому двадцять шостому турі в гостях зустрінуться із ФК «Маріуполь».

Результати матчів 24 туру:

«Десна» (Чернігів) – «Колос» (Ковалівка) 2:2.

«Ворскла» — «Динамо» (Київ) 1:5. «Шахтар» (Донецьк) — СК «Дніпро-1» 2:1.

Зоря» (Луганськ) – ФК «Минай» 1:0. «Рух» (Львів) — ФК «Олександрія» 2:1.

«Олімпік» (Донецьк) — «Інгулець» (Петрове) 0:3. ФК «Маріуполь» – ФК «Львів» 1:2.

Олександр Молибога,

спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?