Чернігівська «Десна» починає друге коло з поразки

13 лютого матч чотирнадцятого туру Чемпіонату України вищої ліги футболісти «Десни» провели на виїзді в Запоріжжі проти бронзового призера минулорічної першості — луганської «Зорі».

Варто зазначити, що під час зимової перерви до чернігівської команди прийшла плеяда нових футболістів – півзахисник Богдан Білошевський захисник з Румунії – Константін Діма. Повернувся з ФК «Олександрія» до «Десни» нападник – Денис Безбородько.

Натомість залишили «сіверян» — Артур Западня, Дмитро Хльобас та Михайло Мудрик.

Футболісти обох команд розпочали гру у неквапливому темпі.

На 18-й хвилині луганчани вийшли вперед. Голкіпер чернігівців Євген Паст невдало виніс м'яч, який потрапив до іранського форварда «Зорі» Аллахьяра Сайядманеша, той виконав прострільну передачу на Олександра Гладкого, і Олександр одним дотиком відкрив рахунок.

Через три хвилини захист «Зорі» допустив помилку, якою скористався Юхим Конопля. Захисник «Десни» увійшов в карний майданчик господарів поля, потужним ударом пробав в поперечину воріт, а на добиванні впевнено зіграв Андрій Тотовицький, зрівнявши рахунок. На перерву команди пішли за нічийного рахунку.

У другому таймі команди демонстрували обопільну боротьбу, але через складний стан газону допускали багато браку.

На 66-й хвилині гравець «Зорі» Олександр Гладкий оформив дубль. Бразильський захисник луганчан Жуніор Реіс з лівого флангу, виконав навісну передачу в штрафний майданчик «Десни», і Олександр Гладкий зробив рахунок 2:1 на користь «Зорі».

Пропустивши м'яч, «сіверяни» намагалися відігратися, але луганська команда втримала свої ворота на замку.

Після матчу наставник «Десни» Олександр Рябоконь зазначив: «Обидві команди мали шанси на перемогу, але напевно, переміг сильніший і той, кому більше пощастило. «Зоря» не допустила гольових помилок, на відміну від нас».

Отже, після поразки від луганської «Зорі» з рахунком 2:1, «Десна» продовжує перебувати на третій сходинці у турнірній таблиці. Лідирує в Чемпіонаті київське «Динамо», друге місце посідає донецький «Шахтар».

21 лютого домашній матч п'ятнадцятого туру Прем’єр-ліги футболісти чернігівської «Десни» через складні погодні умови проведуть у Києві на стадіоні «Динамо» імені В.В.Лобановського проти київського «Динамо».

Результати матчів 14 туру: «Зоря» (Луганськ) — «Десна» (Чернігів) 2:1.

ФК «Минай» — ФК «Львів» 1:2. «Динамо» (Київ) – «Олімпік» (Донецьк) 3:1.

«Колос» (Ковалівка) – «Шахтар» (Донецьк) 0:0. ФК «Маріуполь» — ФК «Олександрія» 0:1.

СК «Дніпро-1» — «Інгулець» (Петрове) 2:0. «Рух» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) 1:1.

Олександр Молибога, спеціально для видання sknews.net

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?