Чернігівщина: осіб, які труїли людей, будуть судити

Чернігівською обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи.

Як повідомляє видання sknews.net, посилаючись на інформацію Чернігівської обласної прокуратури, завершено досудове розслідування стосовно учасників організованої злочинної групи, які упродовж березня – листопада 2020 року збували незаконно виготовлені алкогольні напої, тютюнові вироби та спирт етиловий.

За версією слідства, мешканці Чернігівської області, об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, купували незаконно виготовлені алкогольні напої, тютюнові вироби та спирт етиловий. У подальшому підшукували клієнтів та незаконно збували їх на території міста Чернігова.

Загалом під час розслідування правоохоронцями вилучено 5469 літрів водно-спиртової суміші, 2402 літри спирту етилового та 136235 пачок цигарок. Обшуки були проведені за місцем проживанням фігурантів, а також у місцях реалізації та зберігання незаконно виготовленої продукції.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту, зберігання та транспортування з цією метою, а також збут незаконно виготовлених спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, вчинене організованою групою) передано до суду для розгляду по суті.

Як повідомили в Чернігівській обласній прокуратурі, санкція ч. 1 ст. 204 КК України передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?