Чернігівщина: оприлюднили результати «коронавірусного» моніторингу

У Чернігівській області відбулась презентація результатів моніторингу місцевих антикоронавірусних програм.

Його учасниками та учасницями стали журналісти, громадські активісти, представники та представниці громадських організацій та органів місцевого самоврядування Чернігівського регіону.

Під час презентації були підбиті підсумки реалізації проєкту “Моніторинг політик кризового реагування на COVID-19 на регіональному і національному рівні силами громадянського суспільства” в Чернігівській області, що спрямований на мобілізацію громадських активістів і активісток для проведення всеукраїнського моніторингу регіональних та місцевих антикоронавірусних програм.

Протягом 4-ох місяців організацією спільно з представниками громадськості був проведений аналіз місцевих рішень щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції COVID-19 та подолання наслідків карантину.

В результаті діяльності була визначена актуальність зазначених політик та, на основі найкращих практик, розроблені рекомендації з більш ефективного реагування на аналогічні виклики.

Регіональна координаторка проєкту в Чернігівській області Анна Ніколенко-Баєва зазначила, що більшість рішень та розпоряджень ОМС спрямовані на виконання постанов головного державного санітарного лікаря України, постанов КМУ та статей деяких Законів України. Натомість прийнятих рішень за результатами власної оцінки потреб чи за ініціативи місцевих органів влади становлять одиниці.

Що ж до заходів для забезпечення посткризового відновлення, то вони запроваджувались лише в окремих містах і ОТГ та включали дії з підтримки підприємництва.

Особливу увагу містам та громадам слід звернути на інформування населення щодо пандемії. Наприклад перейняти досвід Ніжинської міської ОТГ щодо інформування населення про епідеміологічний стан, законодавчі зміни, прийняті місцеві рішення і розпорядження. А також звітування перед громадськістю про фінансування з місцевих бюджетів протиепідемічних заходів.

Ознайомитися зі звітом можна за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

У Чернігівській області моніторинг проводився у: місті Чернігів, місті Прилуки та Ніжинській, Сосницькій, Михайло-Коцюбинській, Кіптівській, Новобасанській об’єднаних територіальних громадах.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?