Чернігівщина: 20 кг риби незаконно виловили сітками

На Корюківщині під час нересту браконьєри за допомогою 11 одиниць сіток незаконно добули понад 20 кг риби, повідомляє видання sknews.net — Чернігівський рибоохоронний патруль.

15 травня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем на водоймах Корюківського району, в період нерестової заборони, викрито два грубих порушення Правил рибальства.

Рибоохоронний рейд здійснювався спільно зі співробітниками Національної поліції області.

В першому випадку на озері поблизу с. Холми Холминської громади двоє місцевих жителів виловлювали рибу за допомогою 8 од. сіток зяберних (одностінних) та поріжних. У протизаконний спосіб порушники добули 9 кг риби: плітка – 58 екз., краснопірка – 10 екз., лин – 3 екз., окунь – 2 екз. та карась сріблястий – 1 екз. Завдано збитків рибному господарству України у розмірі 6 018 грн.

На місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Корюківського районного відділу поліції.

Нацполіцією відомості про кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

У другому випадку на озері поблизу с. Прогрес Менської громади двоє жителів м. Чернігів за допомогою 3 од. сіток зяберних виловили 73 екз. карасів сріблястих, загальною вагою 12 кг. Збитки склали 1 241 грн.

В обох випадках на порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову та гумовий човен з веслами вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

У Чернігівському рибоохоронному патрулі зазначили, що з 1 квітня 2021 року на території області розпочалась нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Любительське рибальство дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ у визначених місцях.

З переліком місць, відкритих для здійснення любительського рибальства під час нересту можна ознайомитись на інтерактивній карті за посиланням.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?