Чернігівщину охопила кадрова лихоманка!

Головою Чернігівської обласної державної адміністрації призначили главу Менської районного ради Олександра Мисника.

Соціалісти називають його людиною без команди і кадрового потенціалу. В організації вважають, що за ним стоїть нинішній народний депутат Валерій Давиденко (заступник міністра АПК в уряді Азарова), який і приймає рішення, хто який кабінет займе.

За словами Олега Скварського, голови чернігівської міської організації СПУ, сам Давиденко влітку повинен був очолити облдержадміністрацію, але не зумів пройти співбесіду через закон про люстрацію, тому і вирішив поставити туди «свою людину».

— Чернігівщину визначили вотчиною Давиденка, — стверджує Скварський, а на посади заступників голови ОДА йдуть Олександр Соколов — колишній член Партії регіонів, один із засновників «Слов'янського братства» і екс-мер Чернігова, а також екс-керівник «Обленерго» Володимир Ткач, які, на його думку, вже досить себе дискредитували.

Відкрите звернення Чернігівської обласної організації Соціалістичної партії України.

«Чернігівщина, як і частина регіонів України, наразі перебуває в кадровій лихоманці. З весни тягнулася епопея з призначенням нового голови ОДА Олександра Мисника. Виникло враження, що ми живимо не під час економічної кризи, поєднаної з воєнним станом, а в часи процвітання.

Персону Олександра Мисника ми розглядаємо лише в частині його кадрового потенціалу. Кого він може привести на посади та чи має він власну команду? Всі його попередники приводили із собою менеджмент, який мав виконувати плани та завдання. А в даному випадку, як бачимо, все навпаки.

Треба відверто сказати: Олександр Мисник — людина без команди, за яким стоїть народний депутат Валерій Давиденко,  а отже саме він визначає, хто буде і який кабінет займе.

Подібна ситуація — в Полтаві, де з підробкою печатки усунули міського голову Мамая.

На місцях відбувається не децентралізація, а справжня феодалізація, де кожен регіон віддається, як маєток для господарів життя.

За часів Януковича було щось схоже — в регіони відправляли «смотрящих», і зараз все повертається, як і ті, хто тоді розвалював та розкрадав країну своєю ненажерливістю.

Чергові призначення за погодження Валерія Давиденка, які мають відбутися вже найближчим часом, яскраво говорять самі за себе. Новопризначений голова Чернігівської ОДА наче весільний генерал – яку музику замовлятимуть, під таку й співатиме. Вже бачимо зараз, що на посади заступників йдуть ті, хто у багатьох мешканців Чернігівщини асоціюється з корупцією та занепадом – це Олександр Соколов, Володимир Ткач та інші.

Особистість Соколова добре відома, а ще більшу оцінку можуть дати його справи, точніше їх суцільна відсутність. Десятиріччя занепаду міста — головний спогад чернігівців про його керування.

За 13 років, протягом яких Соколов перебував при владі, Чернігів фактично позбувся власної промисловості. Вщент розпродане майно міста – за безцінь пішла мережа магазинів: продовольчі та інші об’єкти торгівлі. Чернігівська ТЕЦ та котельні Облтеплокомуненерго практично втрачені для міста. Чернігівводоканал загнаний в кредитне ярмо Світового банку, яке висить тягарем на кожному чернігівцю. Сотні гектарів землі роздані та розпродані. Знищувалося тролейбусне управління та створена монополія приватних перевізників. І цей перелік можна ще довго продовжувати.

Гортаючи сторінки минувшини, можна з упевненістю сказати, що всі ці роки Чернігів проїдав себе. І це все — завдячуючи безграмотній, корупційній і безвідповідальній політиці мера Соколова. Чи не тому у 2015 році чернігівці висловили йому недовіру.

Ще одним із заступників діючого голови має стати колишній голова Чернігівобленерго Володимир Ткач. Діяльність цього підприємства під його керівництвом добре запам’яталося чернігівським підприємцям, яким викручували руки, змушуючи платити за підключення, встановлення вигаданих  лімітів і т.п.

Тож хочемо запитати пана Валерія Давиденка: що ж такого сталося в державі та місті нашому, що виникла потреба повернути «колишніх»? Невже у вас недостатньо кадрів, що ви пхаєте в крісла «використаний матеріал»? Це повна кадрова капітуляція і остаточне знищення довіри до інституту представницької та виконавчої гілок влади.

Соціалістична партія в Чернігівській області засуджує таку кадрову політику!

Ми категорично проти повернення Соколова до владних важелів у Чернігові! Якщо хтось в Києві вбачає в ньому безцінного кадра, то ми не проти – забирайте!

Чернігівщина сьогодні потребує кризових менеджерів, які здатні працювати в складних економічних умовах. Соколов таким точно не є і ніколи не був! Ставити чергові експерименти над обласним центром та й всією Чернігівщиною, її мешканцями, Соціалістична партія не дозволить!

З сьогоднішнього дня ми розпочинаємо збір підписів за недопущення Соколова і його команди до влади. Дослухайтесь здорового глузду і народної волі – Соколов в Чернігові не пройде!»

Чернігівська обласна організація Соціалістичної партії України

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?