Чернігівські військові науковці відзначили День частини

У Чернігові відбулися урочисті заходи з нагоди Дня частини — Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Цього року військові випробувачі святкують вже 88-річницю з Дня свого заснування.

Події окупації Кримського півострову 2014 року поклали формування нової історії для військових. На час окупації, тоді ще Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України, був переміщений з окупованої Феодосії  до Чернігова. Наразі основні зусилля науковців Інституту  зосереджені на підвищення бойових спроможностей Збройних Сил України.

В урочистих заходах взяли участь представники органів державної та місцевої влади, військовослужбовці та інші почесні гості.

Кращі військовослужбовці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки за сумлінне виконання службових обов’язків отримали цінні подарунки, відзнаки, грамоти та подяки.

Кульмінацією заходу стала концертна програма за участі військовослужбовців та музичних колективів міста.

В контексті. Протягом 2019 року військовими науковцями з Чернігівщини  були проведені контрольні, спеціальні та державні випробування озброєння та військової техніки для Повітряних Сил Збройних Сил України, зокрема літаків транспортної авіації, модернізованих бойових літаків, вертольотів, авіаційних двигунів, авіаційних засобів ураження, блоків корегування авіаційних бомб, засобів зв’язку, аеродромного обладнання тощо. Поряд з цим особлива увага приділялась випробуванням зенітних ракетних комплексів і ракет до них та контрольним випробування вертольотів Мі-8МТ з адаптованим світлотехнічним обладнанням під використання окулярів нічного бачення.

 Водночас спеціалістами Інституту проводились випробування танку  Т-72АМТ, броньованих бойових колісних машин та модернізованих бронетранспортерів  “КОЗАК-2М1” та БТР-60МК, “Варта”, нових зразків спеціалізованих бронеавтомобілів “КОЗАК – 012”, броньованої медичної машини МТ-ЛБУС, бойових модулів у складі бронетранспортера “ONCILLA”, мінометів та гранатометів вітчизняного виробництва, зразків стрілецького озброєння, боєприпасів,  приладів нічного бачення,  тепловізорів та іншого новітнього військового обладнання.

Також фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки приймали участь у випробуваннях безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва А1-СМ“Фурія”,  “ЦИКАДА”,  “КОБРА”,  “RAM-UAV” та ударного безпілотного авіаційного комплексу  виробництва Туреччини “Bayraktar TB-2”. 

Серед найбільш перспективних досліджень армійців є випробування дослідних зразків керованих ракет  “Вільха” та “Нептун”.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України АрміяInform

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?