Чернігівські військові лікарі до двобою з «COVID 19» готові

В зоні відповідальності Чернігівського військового госпіталю серед військовослужбовців частин ЗС України, які дислокуються в Чернігівській та Сумській областях, жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом типу COVID-19, не зареєстровано.

На Чернігівщині нині офіційно підтверджено 7 випадків захворювання, а на Сумщині – 49. Тож військові медики моделюють і відточують дії на всі можливі виклики і загрози, щоб бути готовими до будь якої ситуації.

У Чернігівському військовому шпиталі щоденно проводять заняття та тренування щодо дій військовослужбовців та цивільного персоналу медичного закладу при виявленні контактної особи або підозрюваного на захворювання.

Під час чергових тренувань під керівництвом начальника госпіталю полковника медичної служби Олександра Слєсаренка, до автоматизму відточували покрокову роботу персоналу медичного закладу в умовах суворого протиепідемічного режиму при надходженні хворих на коронавірусну інфекцію COVID 19.

До занять залучався увесь особовий склад, адже при масовому надходженні хворих буде розгорнуто 5 інфекційних відділень загальною кількістю до 200 ліжок, а весь персонал шпиталю буде їх обслуговувати.

Наразі Чернігівський військовий медзаклад забезпечений усім необхідним для багатотижневої автономної роботи в умовах масового надходження хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, захисними багаторазовими комплектами (понад 400), дезінфікуючими засобами, різного виду розпилювачами, медичними масками тощо. До роботи готові 10-ть апаратів ШВЛ, при необхідності є можливість додатково залучити ще 5-ть.

Захисними протичумними костюмами забезпечені в повному обсязі всі військові частини зони відповідальності, залежно від кількості медперсоналу, від 4 до 8 на частину.

– Головним напрямом роботи Чернігівського військового госпіталю нині є постійна взаємодія з медиками військової ланки щодо раннього активного вияву хворих та госпіталізація в перший день мінімальних проявів захворювання, – зазначив начальник військового госпіталю полковник медичної служби Олександр Слєсаренко.

Олександр Парій,

Інформагентство Міноборони України «АрміяInform» (м. Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?