Чернігівські профспілки мітингують проти законопроектів про працю

У Чернігові 30 січня біля обласної державної адміністрації відбулася акція проти законопроекту про працю (Трудового кодексу).

Учасники висунути вимоги до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука про відкликання антинародних законопроектів про працю, соціальне забезпечення та профспілкову діяльність.

У заходах взяли участь кілька сотень профспілкових активістів Чернігівської області — представників різних галузей (освіта, охорона здоров'я, АПК, енергетика, транспорт та ін.). Мітинг організувала Федерація профспілкових організацій Чернігівської області.

Мета заходу – привернути увагу громадськості до загроз, які постають перед широким загалом населення країни. Підтримати вимоги Резолюції Всеукраїнського профспілкового віче щодо висловлення недовіри голові Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьяковій Г.М. та Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Милованову Т.С.

Під час мітингу проводився збір підписів щодо відсторонення вищеназваних осіб від займаних посад за законодавчі ініціативи, що підривають основи трудового законодавства та системи соціального захисту, перешкоджають законній діяльності профспілок, провокують загострення протистояння в суспільстві.

Фото Миколи Тищенка

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?