Чернігівські правники допомогли військовим

Представники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області, Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та молодь Чернігівщини відвідали військових, які перебувають на стаціонарному лікуванні у Чернігівському військовому госпіталі.

Метою заходу стало інформування військовослужбовців про їхні права, надання правових консультацій та оформлення їхніх звернень з правових питань.

– Військовослужбовці, учасники бойових дій та члени їх сімей – це ті незахищені категорії громадян, яким ми повинні приділяти найбільшу увагу, особливо це стосується поранених та хворих, які самостійно не можуть скористатися своїм правом на захист, — зазначив директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко.

По закінченню заходу в військовому шпиталі працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. За отриманням такої допомоги зверталися військовослужбовці, які перебувають на лікуванні. Серед основних питань, що порушували військові це вимоги щодо постановки на квартирний облік, порядок отримання безоплатних ліків, виплата грошового забезпечення та інших надбавок військовослужбовцям строкової служби, порядок встановлення інвалідності, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, порядок укладання договору найму «оренди» житла, особливості надання відпусток військовослужбовцям тощо.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства Міноборони (м. Чернігів)

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?