Чернігівець виготовляв горілку кустарним способом

Мешканець міста Чернігова вирішив заробити грошей. А щоб не сплачувати податки, облаштувався у «підпіллі».

Організував кустарне виробництво алкогольних напоїв, а для «яскравої обкладинки» використовував тару та упаковку відомих офіційних виробників алкоголю. Реалізацію готової продукції здійснював через закриті групи мобільних додатків миттєвих повідомлень та через торгівельну мережу Чернігівської області.

Однак недовго музика грала. Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, було припинено діяльність підпільного цеху. Виявилось, що виробництво та фасування продукції відбувалось в антисанітарних умовах, з сировини невідомої якості. На здоров’я своїх клієнтів та можливі наслідки вживання сурогату ділок не зважав.

В ході санкціонованих обшуків було вилучено 900 літрів фальсифікату, а також обладнання для виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв, фурнітура, ємності з залишками рідини з характерним запахом спирту, марки акцизного податку з візуальними ознаками підробки.

Кримінальне провадження з обвинувальним актом було направлено до суду, яким визнано підприємливого ділка винними у скоєнні злочинів, передбачених статтями 199 та 204 КК України.

За рішенням суду весь фальсифікат та обладнання для його виготовлення підлягають знищенню, авто, яке використовувалось у злочинній діяльності – конфісковане, а горе – підприємець засуджений до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?