Чернігів вночі зустрів земляків-правоохоронців зі Сходу країни

PM24image002Пізно увечері Чернігів квітами та дружніми обіймами зустрічав побратимів, які протягом місяця забезпечували громадський порядок у Слов’янську.

Родичі, друзі й товариші по службі радісно зустріли побратимів, які повернулися з Донбасу. Повернулися усі живі і здорові, у піднесеному настрої, з почуттям виконаного обов’язку.

Не секрет, що антиукраїнські сили планували затьмарити травневі свята на Донбасі терактами, масовим безладдям та кривавими провокаціями, щоб створити картинку для російських пропагандистських каналів. Але завдяки сумлінному виконанню службових обов’язків правоохоронці забезпечили мир і спокій громадян під час вшанування пам’яті воїнів, які визволяли Батьківщину від нацистської навали.

PM935image001Журналісти, які прийшли привітати міліціонерів з успішним поверненням додому, взяли інтерв’ю у героїні своїх попередніх сюжетів – полковника міліції Валентини Акуленко. Місяць тому українські ЗМІ масово писали про цю жінку.

PM111image003Про те, як обживалися чернігівці в новій обстановці, як налагоджували контакт з місцевими правоохоронцями та мирними жителями, розповідає начальник управління інформаційно-аналітичного забезпечення УМВС в Чернігівській області полковник міліції Валентина Акуленко: «Одразу хочу сказати, що я несла службу нарівні з чоловіками, не на кухні чи біля паперів. Ми охороняли громадський порядок в Слов’янську і на його околицях. Про своє відрядження не жалкую, більше того, знаю, що з цією командою повернуся туди ще не один раз. Бо це дійсно сміливі, мужні, а головне – справжні надійні чоловіки. Це вже моя сім’я. Я не відчувала себе серед них слабкою жінкою, але водночас відчувалася повага. Незважаючи на звання, всі ми були рівними».

PM4image002В Слов’янську співробітники зведеного загону співпрацювали з місцевою міліцією, чергували на блокпостах та реагували на повідомлення громадян про скоєні злочини.

Вже втретє побував на Донбасі й інспектор сектору зв’язків з громадськістю УМВС в Чернігівській області майор міліції Віталій Копистко. Він розповів, що міліціонери виконували у Слов’янську різні задачі з охорони громадського порядку. Так, на травневі свята бійці роти міліції спеціального призначення виїжджали на зачистки разом із місцевою міліцією. Чернігівці охороняли стратегічні об’єкти в самому Слов’янську.

А напередодні травневих свят правоохоронці ретельно перевіряли інформацію, що під виглядом мирних жителів в місто просочилися дві диверсійних групи ворога. Завдяки професіоналізму наших земляків свята пройшли без ексцесів, мирно і спокійно.

Особливо запам’яталося Віталію, як вихованці школи-інтернату для дітей із слабким зором запросили міліціонерів в гості. Дітлахи підготували для міліціонерів святкову програму. Правоохоронці теж прийшли не з пустими руками, вони подарували солодощі та оригінальні сувеніри. Малюки були дуже раді поспілкуватися з мужніми, але такими усміхненими бійцями. Малюки засипали міліціонерів питаннями, не злазили з рук. Враження незабутні.

Віталій Копистко відзначив відкритість містян, які часто приходили прямо на блокпост аби просто виговоритися, відкрити душу, поділитися своїми переживаннями за майбутнє країни.

Зведений загін міліції Чернігівщини з честю виконав усі поставлені задачі та вкотре підтвердив свій високий професіоналізм. Це стало можливим завдяки міцному дружньому колективу. Адже ті, хто їхав на Схід не вперше, особливо бійці спецпідрозділу, ставали наставниками для новачків.

Нині на бійців чекає десятиденна відпустка аби вони набралися сил і знову повернулися до роботи.

Борис КОНОВЧЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?