Чернігів відкриває туристичний сезон. Що? Де? Коли?

патріот 1Офіційний старт туристичного сезону в Чернігові запланований на найближчі вихідні. Що ж з цієї нагоди пропонує міська влада? По-перше, продовження традиційної акції «Weekend» у Чернігові за півціни». Це означає, що оселитися у місцевих готелях саме в ці дні можна буде зі значною знижкою.

По-друге, в центральній частині міста (на Валу та на Алеї героїв) для жителів і гостей Чернігова розгорнеться театралізована постановка за участю історичних персонажів. Можливо, біля стародавніх соборів можна буде зустріти легендарного князя Чорного та його доньку-красуню княжну Чорну (Церну), а біля гармат – сфотографуватися з чернігівським полковником Яковом Лизогубом чи навіть гетьманом Іваном Мазепою.

По-третє, в центрі міста (біля П’ятницької церкви) запрацює містечко майстрів, де можна буде придбати вироби ручної роботи чернігівських майстрів, а також знайти пам’ятні сувеніри. Очікуються й видовищні виступи чернігівських спортсменів. Минулими роками, пригадуємо, з такої нагоди з Валу палили ще й гармати. Чи стрілятимуть цього разу? Побачимо та почуємо вже 18 квітня.

Звісно, Чернігівська міська партійна організація «УДАРу» не може лишитися осторонь, адже розвиток туристичної сфери важливий для нашого міста, — говорить її керівник Оксана Голубова. – Ми готуємо сюрприз – облаштовуємо «барбекю-парк» на території Кордівки. Це буде місце для комфортного відпочинку дорослих і дітей. Встановимо там навіси, щоб можна було перечекати непогоду, підготуємо місця для мангалів і барбекю, поставимо декілька лавок. На першому етапі це буде тільки одна галявина. Однак я дуже сподіваюся, що ця ідея припаде до душі чернігівцям, і до створення «барбекю-парку» долучаться й інші установи, організації.

Ще один традиційний для Чернігова захід — конкурс краси, таланту та натхнення «Міс туризм – Чернігів», який вже не перший рік проводить активістка партії «УДАР» Янітта Мушинська в партнерстві з управлінням стратегічного розвитку та туризму міської ради (керівник — Борис Атрощенко). Генеральним спонсором конкурсу «Міс туризм – Чернігів» цього року виступає міська партійна організація «УДАРу».
Програма заходів така:
17 квітня 2015 року
18.00 – 20.30 – конкурс «Міс — туризм Чернігів» у Міському палаці культури (за участю красунь з різних регіонів України).
18 квітня 2015 року
10.00 — 15.00 – туристична виставка – ярмарок на Алеї героїв.
11.00 — 13.00 – виступи аматорських та професійних колективів, конкурси (сцена на Алеї Героїв).
11.00 – 14.30 – творчі та сувенірні майданчики (біля П’ятницької церкви)
12.30 – 12.45 – історичне дійство в Борисоглібському соборі
12.45 – 13.05 – виступи творчих колективів на території Національного архітектурно – історичного заповідника «Чернігів стародавній» (біля арбалетного тиру)
13.00 – 14.30 – показові виступи спортсменів (сцена на Алеї Героїв)
13.10 – 13.30 – виступ ансамблю «Соколики» біля пам’ятника Т. Г. Шевченку. Офіційне відкриття туристичного сезону

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?