Чернігів приєднався до «Європи без торгівлі людьми!»

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_518 жовтня громадські активісти, представники профільних державних установ, правоохоронних органів та небайдужі чернігівці відзначили Європейський день проти торгівлі людьми.

О 13.00, в один і той же час у багатьох містах України у небо були запущені сині та жовті гельові кульки в знак солідарності в цей день та об’єднання зусиль задля попередження потрапляння у рабство.

Чернігівці прийняли активну участь в інформаційному флеш-мобі, під час якого волонтери розповсюджували тематичні інформаційні матеріали та проводили консультування з безпечного  виїзду за кордон. Активісти були примітними — у футболках з гаслом проти торгівлі людьми та номером Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (номери 0800-505-501 та 527 — безкоштовно для користувачів стаціонарних телефонів та операторів мобільного зв’язку).

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_1Подібні публічні заходи відбулися одночасно в 17 обласних центрах України в рамках національної акції Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми.

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_2Мета кампанії — привернути увагу державних інституцій та населення до проблеми існування сучасного рабства та незаконної експлуатації.

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_318 жовтня — Європейський день боротьби із торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому ганебному явищу, ефективного переслідування та покарання торгівців людьми, ідентифікації та надання всебічної допомоги постраждалим, проведення превентивної й профілактичної роботи серед груп ризику, особливо серед молоді.

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_4В Чернігові захід організований Чернігівським громадським комітетом захисту прав людини спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту Чернігівської облдержадміністрації та Відділом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Чернігівській області.

Chernihiv-Europe.Anti-Trafficking_18.10.2015_5Нагадаємо, що безоплатну правову, соціальну, психологічну та іншу реабілітаційну допомогу мешканці Чернігівської області, які постраждали від торгівлі людьми, або які турбуються про безпечне працевлаштування або навчання за кордоном можуть отримати в Чернігівському громадському комітеті захисту прав людини за адресою: вул.Горького 57/1, м.Чернігів, 14000. Телефон «гарячої лінії»: (0462) 612-532.

Наталія Піддубна

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?