Через вибух лишилася від будинку одна піч

Тиждень після вибухів на складах біля Ічні на Чернігівщині: в Августівці майже не залишилося вцілілих будинків.

Рівно тиждень минув, як на арсеналі в Дружбі почали вибухати боєприпаси. Люди з довколишніх сіл та Ічні вимушені були масово залишати домівки. Згодом переважна більшість повернулася. На сьогодні в пунктах евакуації перебуває 79 осіб, серед них – десятеро дітей.

– Ми завжди знали, що живемо на пороховій бочці. Та все ж мали сподівання, що гіркий досвід злітання у повітря не одного й не двох складів боєприпасів буде враховано. Сподівання виявилися марними. Черга дійшла і до нас, - розповідає редактор місцевої «районки» «Трудова слава» Людмила Хропаль. -  На щастя, обійшлося без жертв. В Ічні та довколишніх селах пошкоджено кілька будівель, вибиті вікна.

Найбільше дісталося жителям Августівки і самої Дружби. В Августівці майже не залишилося вцілілих будинків, які знаходилися в семистах метрах від складів. У кожному якщо не вибиті вікна, то пошкоджено дах. Кілька осель згоріли дотла.

– У мене в Августівці була чоловікова батьківщина, а жила я в квартирі в Дружбі, – розповідає вісімдесятирічна Ганна Заріцька. – Від будинку лишилася сама піч, а в трикімнатній квартирі повибивало всі вікна, винесло двері. Що таке може статися, не вірилося. Навіть коли почалися перші вибухи, подумала, що труби на будівництві розвантажують. Потім ледь чутно запрацювала сирена, сусіди подзвонили в двері і сказали, щоб тікала. Як і на навчаннях, побігла до прохідної. Там стояла вантажівка, якою разом з іншими втекла з бази. От тепер не знаю, де мені залишатися. Син забирає у Київ, а я хочу залишитися у своїй квартирі.

Susidy.city

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?