Через свавілля ОВК №205 «Свобода» подала до суду

Andriy Mishchenko13 липня 2015 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» подало заяву в Чернігівський окружний адміністративний суд із позовом до окружної виборчої комісії №205, яка відхилила подання партії на представництво в ДВК 205-ого округу.

Рішення про недопущення до формування складу дільничних виборчих комісій від «Свободи» ОВК ухвалила постановою № 17 від 09.07.2015. В об’єднанні вважають рішення окружної комісії незаконним та вимагають у судовому порядку визнати його недійсним.

Про це повідомив кандидат у народні депутати України в окрузі №205, голова Чернігівської обласної «Свободи» Андрій Міщенко.

Зауважимо, що 9 липня ОВК відхилила в цілому подання «Свободи» щодо кандидатур, запропонованих до складу дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі №205. Причиною вказано те, що партія не має фракції в парламенті. Натомість у «Свободі» вбачають незаконність у таких діях окружної комісії. Адже законодавством передбачено, що суб'єкти подання мають рівні права на подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Своєю чергою, суб’єктами подання кандидатур до складу виборчої комісії, згідно з п.2 ч.2 ст.27 Закону № 4061-VI, зокрема, є політичні партії – суб’єкти виборчого процесу, кандидати у депутати від яких зареєстровані у загальнодержавному окрузі.

Відповідно, «Свобода» вимагає:

1) Визнати протиправним та скасувати п. 1 Постанови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 в частині відхилення в цілому подання політичної партії Всеукраїнського об’єднання «Свобода» щодо кандидатур, запропонованих до складу дільничних виборчих комісій на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі №205.

2) Зобов’язати окружну виборчу комісію з виборів народних депутатів України на проміжних виборах народного депутата України 26 липня 2015 року в одномандатному виборчому окрузі № 205 включити до складу дільничних виборчих комісій кандидатури від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в порядку ст. 28 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Коментуючи дії ОВК, кандидат у народні депутати свободівець Андрій Міщенко наголосив, що вважає такі дії виборчої комісії результатом тиску на її членів та підігруванням інтересам ставлеників олігархів у окрузі.

«У 205-ому окрузі зареєстровано аномальну кількість кандидатів. Лише сьогодні в першій половині дня п’ятеро з них подали заяву про відкликання своєї кандидатури. Тобто вони дали себе використати лишень для того, аби потрібним людям можна було завести своїх людей в окружні комісії. Зараз фальшивими соцопитуваннями, просто-таки за рецептом Януковича та йому подібних. Намагаються штучно вивести в лідери то Корбана, то Березенка, які обидва представляють олігархів. Мій штаб володіє даними про те, що я перебуваю в трійці лідерів. Без сумніву, таку ж інформацію мають і штаби моїх опонентів. У моїй особі вбачають конкурента, а тому роблять все, щоби не допустити чесного підрахунку голосів. Натомість «Свобода» боротиметься в окрузі за кожен голос і не дасть грошовим мішкам спотворити волевиявлення чернігівців!» – зазначив очільник Чернігівської «Свободи».

Лариса ЛАВРЕНЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?