Бюджет Чернігова від спрощенців поповнися на 27 млн грн

податкиСаме стільки єдиного податку надійшло до місцевого бюджету  протягом 4 місяців поточного року від суб’єктів господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 3,7 млн. грн.

Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб  ДПІ у м. Чернігові Олег Шуба.

При чому 77 % надходжень даного платежу  сплатили фізичні особи – підприємці, а це – 20,7 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року  надходження збільшилися на 3,4 млн. грн.

Юридичними особами – платниками єдиного податку за січень –квітень  2015 року поповнено  бюджет  майже на 6,2 млн. грн. Це на 0,3 млн. грн. більше аналогічного періоду минулого року.

До речі, на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові  перебуває 9580 фізичних осіб-підприємців та 1581 суб’єкт господарювання – юридична особа.

«Позитивна динаміка щодо зростання надходжень єдиного податку зберігається тривалий час. Адже, застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності дає підприємцям низку переваг:  спрощення процедури і порядку реєстрації платника податку, значне спрощення процедури обчислення для визначення сум єдиного податку, звільнення від сплати низки податків і зборів. Крім того платникам надається  право вибору щодо сплати ПДВ», — підкреслив  посадовець.

Нагадаємо, що Законом України від 28.12.2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» зменшено кількість груп платників єдиного податку, змінено межі окремих груп та зменшено ставки податку.

Алла БУЛАВА, м.Чернігів

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?