Буревій звалив дерева, але їх не можна прибрати

На початку липня цього року на Корюківщині Чернігівської області пронісся потужний буревій, який залишив за собою багато повалених дерев. Але лісівники не можуть їх прибрати до цих пір. Причина ꟷ законодавчо-нормативні обмеження.

ꟷ Звалені дерева знаходяться на території урочища «Корюківський лісопарк». І згідно Закону України «Про природно-заповідний фонд» ми не маємо права проводити будь-яку діяльність на його території, ꟷ розповідає провідний інженер охорони захисту лісу Державного підприємства «Корюківське лісове господарство» Петро Устименко. А звалені дерева завдають певні незручності людям… Ми вже зверталися до вищих інстанцій, надсилали їм листи з фотографіями,  приїжджали навіть комісії, складали відповідні акти, направляли в міністерство екології та природних ресурсів, але все залишається як є зараз.

Петро Устименко

Спеціаліст лісової галузі впевнений, що потрібно терміново змінювати на законодавчому рівні норми, які б дозволяли у подібних випадках звалені дерева прибирати з охоронних зон територій та об’єктів природно-заповідного фонду.

Сергій Вітер

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?