«Бойовий акорд» — лідер фестивалю авторської пісні

Гурт «Бойовий акорд» 169 навчального центру з селища Десна Чернігівської області став переможцем 5-го Міжнародного фестивалю військової авторської пісні в рамках проекту «І все-таки ми там були!»

Організацію проведення фестивалю взяв на себе Центр миротворчості під керівництвом учасника миротворчої місії у Сьєра-Леоне Сергія Громова.

Фестиваль відбувся в Києві і став вже став традиційним, він проводиться з 2015 року і має на меті розкрити таланти авторів та виконавців військової пісні. Участь у музичному конкурсі взяли більше 20 різноманітних гуртів та виконавців авторських військових пісень, як вітчизняних так і закордонних, зокрема з Конго та Гвінеї. Водночас пісні виконувалися лише українською мовою.

— Готувалися ми дуже плідно, було у нас мало часу, близько місяця, але не дивлячись на це ми все ж впоралися, продемонстрували свої композиції на найвищому рівні. Ми представили блок пісень, які були написані в районі проведення АТО/ООС, — розповів керівник гурту «Бойовий акорд» Руслан Овчинніков.

Деснянський гурт «Бойовий акорд» відкрив фестиваль і для музикантів це була справжня гордість.

— Ми розпочали з пісні «Рідна й мила моя Україна». Були люди в залі, які плакали під час виконання наших пісень і це варто дорогого. Під час виконання пісні «Коли нарешті скінчиться війна» був справжній вибух емоцій, як музичний так і протестний — проти зовнішньої агресії ворога. Також я виконав композицію «Розірваний сон» — це сон військових та мирних громадян, який перериває канонада вибухів та обстрілів, — повідомив автор і виконавець пісень гурту «Бойовий акорд» Сергій Дроб’язко.

Пісні «Бойового акорду» дуже сподобалися присутнім, музикантів навіть викликали на біс.

Бойовий акорд. Фестиваль авторської пісні

На майбутнє музики з «Бойового акорду» будуть шукати нові таланти серед військових 169-го навчального центру, «народжувати» нові твори та композиції, ну і звичайно дарувати свої пісні військовим і мирним мешканцям, як у себе на батьківщині, так і в районі проведення бойових дій.

Гурт "Бойовий акорд"

Гурт «Бойовий акорд» 169 навчального центру з селища Десна Чернігівської області став переможцем 5-го Міжнародного фестивалю військової авторської пісні в рамках проекту «І все-таки ми там були!», який відбувся у Києві. Більше про групу:https://www.sknews.net/boyovyy-akord-lider-festyvaliu-avtors-koi-pisni/

Опубліковано Суспільний кореспондент Неділя, 17 листопада 2019 р.

Автор тексту: Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?