«Боротьба Джамали» відкриє фестиваль документального кіно в Чернігові

ХІV Мандрівний фестиваль про права людини Docudays UA у Чернігівській області запрошує мешкаців Чернігова та його гостей переглянути документальну стрічку «Боротьба Джамали», презентація якої відбудеться 2 грудня, о 16:00, у Культурно-діловому центрі «Світогляд» (м. Чернігів, пр. Перемоги, 108/а, другий поверх).

Це дуже особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки, а також пісні і виступу, які пролили світло на історичні події та сучасну політичну ситуацію. Журналістка Елін Йонссон зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію та нинішню неспокійну ситуацію і складність становища кримських татар у наш час.

Після показу фільму відбудеться дискусія за участі правозахисників громадської організації «Крим SOS».

Тепла дружня атмосфера, чудова компанія, чай, кава, печиво, цукерки та класно і з користю проведений час гарантуються.

Регіональні партнери фестивалю в Чернігові та Чернігівській області: громадська організація «МАРТ» та Чернігівський громадський комітет захисту прав людини.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він є неполітичний і некомерційний, проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві. Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя і здоров’я, громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Кожного року, восени, Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають з жовтня до грудня (включно). Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Місія Мандрівного фестивалю – створювати можливості для кожної людини в Україні дивитися найталановитіше та найактуальніше документальне кіно з усього світу. Таким чином ми сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності. Реалізуючи нашу місію, ми сприяємо популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.

Фестиваль – неполітичний та некомерційний. Вхід на всі кінопокази – вільний.

Докладніше з програмою регіональних показів можна буде ознайомитись на веб-ресурсах Громадської організації «МART», Чернігівського громадського комітету захисту прав людини а також на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?