Боксер одним ударом вбив охоронця!

Сьогодні в Києві прощалися з капітаном УДО Василем Хмелюком. Він займався охороною президента, у тому числі супроводжував його під час поїздок у зону бойових дій.

У ніч з 2 на 3 січня він був убитий ударом професійного боксера Петра Очеретяного. Конфлікт стався через те, що автомобіль, у якому офіцер їхав з родиною і друзями, нібито мало не збив собаку спортсмена. Після конфлікту Очеретяний зник, а потім сам прийшов у поліцію.

Цей випадок викликав великий резонанс, і в соцмережах багато пишуть про те, що Василь міг сам спровокувати конфлікт. Мовляв, вирішив, що йому все дозволено. Він був із двома друзями, а боксер – один.

Щоб зрозуміти, що сталося насправді, ми поспілкувалися з товаришами Василя та знайшли повний відеозапис події тієї ночі.

«Йому хотілося побитися»

«Ми були разом у гостях, потім повезли Васю і його дружину Аліну з дитиною додому. Під’їхали до будинку, а там чоловік з двома собаками: мастиф на повідку, такса – без. Поки наш друг Льоша (він був за кермом) відкривав шлагбаум, цей чоловік підійшов і почав кричати: «Іди сюди! Ти мало мого собаку не задавив!» – розповідає Микита Сущенкосвідок того інциденту та друг сім’ї Хмелюка.

Він каже, що незнайомець почав лаятися матом і нагнітати конфлікт.

«Вася виглянув у вікно дізнатися, що трапилося. Чоловік переключився на нього:«Давай виходь. Я щас тобі влаштую». Вася спробував його втихомирити: «Чого ми сваримося? Може, ми сусіди. Ти тут живеш?»  «Яке твоє діло?»  «Чого ми сперечаємося? З собакою ж усе нормально». Але тому чоловікові хотілося конфлікту», – продовжує Микита.

Конфлікт тривав кілька хвилин і закінчився одним-єдиним ударом.

«У Васі руки були в кишенях. Він не очікував такого, впав і … все. У морзі сказали, що він помер саме через удар. Його бив професійний боксер, «тяж». Він знав, що робив. Він не був п’яний, він був адекватний, просто йому хотілося побитися, – розповідає Микита. –Ми почали піднімати друга, намагалися привести його до тями. Чоловік стояв поруч з нами і спостерігав. Я кричав: «Що ти накоїв?! Викликай швидку!» А у відповідь тільки «Я і до тебе зараз підійду». Потім узяв собак і не поспішаючи пішов. По дорозі телефонував комусь із друзів  мабуть, хвалився».

Як ми вже писали, у Василя залишилася дружина та дворічна дитина.

«Аліна постійно плаче, а син… Він навіть не пам’ятатиме свого батька. Це найжахливіше», – підсумовує Микита.

Публікуємо реквізити карти, що належить дружині Василя: 5168 7422 0839 4456, Хмелюк Аліна Анатоліївна.

«Країна втратила фахівця»

Попрощатися з Василем прийшли його товариші, офіцери, спортсмени.

«Знав його десять років. Ми разом вчилися. І повірте, у казармі людина проявляє себе повністю. Ти живеш з однокурсниками 24 години на добу і знаєш їх краще, ніж деяких родичів. І я не вірю, що він розпочав конфлікт. Ніколи нічого подібного не помічав. Він був майстром спорту та мав відповідальність, знав, що не може застосувати свої навички на практиці», – розповів нам товариш загиблого по службі Олександр.

«Вбивця застосував свої професійні навички, і згідно з нашим законодавством це прирівнюється до холодної зброї. Він перший підняв руку. Просто подумайте про те, що на місці Василя могли бути ви, ваші близькі. Ми хочемо, щоб справа не затихла, щоб був результат  чесне рішення суду. Людина повинна понести покарання за скоєне!» – обурився ще один товариш Василя по службі, Дмитро.

Багато наших співрозмовників звертали увагу на те, що на відеозапису конфлікту чітко видно: Василь стоїть із двома супутниками. Але після удару його товариші не продовжують конфлікт, не кидаються на кривдника, не переслідують його, а надають першу допомогу.

«Конфлікт розвивався швидко. Удар був несподіваний і призвів до смерті. Сім’я залишилася без годувальника. Дружина в жахливому стані. Смерть Васі  це серйозна втрата для друзів, для співробітників. Я вам скажу, що структура, у якій він працював, втратила гарного фахівця. Країна втратила фахівця. Чоловік стояв на захисті держави. Він відповідав за безпеку інших людей, наражаючи себе кожен день на небезпеку й ризик. Він це робив день у день», – зауважив товариш Василя Дмитро.

«Це неприпустима ситуація»

Александр Климчук, адвокат, юрист«Практика показує, що в таких випадках завжди відкривають справу за статтею «Умисне вбивство» доти, доки не визначать умисел і не проведуть певні експертизи. У тому числі і експертизу про причини смерті. І тут буде конкуренція з іншою статтею: «Нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть». Про самооборону навіть не йдеться  це доводить відео, – каже керуючий партнер адвокатського об’єднання «Климчук і партнери» Олександр Климчук. – Треба враховувати, що бив боксер, професіонал. Він чітко розумів, що може і вбити людину. Він розумів, яку силу має його удар, і наніс його несподівано. А потім пішов, не надавши допомогу. Це неприпустима ситуація».

Нагадаємо, що вчора чоловік, який напав на Василя Хмелюка, сам здався поліції. Інформація про те, що в конфлікті з Василем брав участь боксер Петро Очеретяний, підтвердилася. Василь помер від його удару в голову.

Джерело: КРАПКА

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?