Бойовий досвід. Акценти з відбору військовослужбовців

Управлінням оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України було проведено інструкторсько-методичного заняття з підпорядкованими військовими комісарами обласних (Київського міського) військових комісаріатів та районних (міських) військових комісаріатів Чернігівської області.

Північ (1)Основною метою заходу ставилось вдосконалити практичні знання офіцерів військових комісаріатів щодо призову громадян за мобілізацією та відбору на військову службу за контрактом.

Північ (2)Окрему увагу було зосереджено на порядок та правила професійно – психологічного відбору особового складу до військової служби за контрактом, адже суттєве підвищення грошового забезпечення військовослужбовців збільшить кількість бажаючих поповнити Лави Збройних Сил України.

Північ (4)По завершенні заходу, командуванням оперативного командування «Північ», були визначені конкретні завдання військкоматам щодо порядку проведення чергової хвилі мобілізації, заходам щодо роботи з сім'ями поранених та загиблих військовослужбовців, відбору на військову службу за контрактом та якісному проведенню підготовки, навчань і тренувань з загонами територіальної оборони.

Північ (5)Підводячи підсумки командувач військ оперативного командування «Північ» генерал – майор Олександр Локота звернув увагу, що робота у військових комісаріатах тісно пов’язана з співпрацею з органами місцевої влади, правоохоронними органами та громадськими організаціями.

Північ (3)Завданням кожного військкомату є саме якісний відбір необхідних спеціалістів, а не кількість прийнятих на військову службу за контрактом, адже виконання завдань військовими частинами, як у зоні проведення АТО, так і в пунктах постійної дислокації, базується на сумлінності, професіоналізмі та попередньому досвіді, тому акцент відбору потрібно робити саме на тих військовослужбовців, які вже мають бойових досвід.

Віталій Кирилов, начальник прес-служби оперативного командування  «Північ»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?