Боєць з Чернігівщини встановив окупантам український прапор

Для підняття хлопцям настрою боєць з Чернігівщини встановив окупантам червоно-чорний стяг.

— Це для того, щоб підняти бойовий дух хлопцям! — відповідає військовий нашої «тридцятки» на питання про червоно-чорний прапор, який наші встановили ледь не перед самим носом супротивника.

— Сильно злились на тій стороні за це?

— Та ні, не сильно, кинули кілька 120-х мін та заспокоїлися.

Кремезний чоловік родом із Чернігівщини, міцні руки і таке ж рукостискання кажуть про неабияку природну силу. Тому сталевий прут зі стягом наш захисник увігнав у сланцеву донбаську землю так, що не лише ворог не витягне, а й після перемоги наші не впораються.

До війни Микола працював у лісничому господарстві. Фізична робота на свіжому повітрі завжди подобалася чоловіку, і про те, що замість лісничого інструменту буде носити ДШК, ніколи навіть не думав. Кулемет з бк (боєкомплектом) вагою більше 50 кілограм в його руках здається не таким й важким. Обладнав для себе кілька вогневих точок і носиться з ним як іграшковим, змінюючи одну за одною позицію для ефективнішого вогню по російських прихвостнях.

— Страх відчували коли ставили? – питаю.

— Та чого боятись, земля ж то наша! – впевнено відповідає Микола та змінившись з поста йде в прохолодний бліндаж, щоб спокійно почитати чим живе мирний світ, поспілкуватися з двома синами, згадати рідний дім…

А земля і справді наша, питання в тому чи люди там ще наші?

В контексті.  Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров борців пролиту на неї в боротьбі за свободу та незалежність України. Кольори червоний і чорний дуже часто використовувалися в українській історії, їх можна було побачити на одязі, на крашанках, всі ми знаємо пісню коли мама вишила синові в дорогу рушник червоними і чорними нитками.

Як ідеологічні кольори червоний і чорний використовувались Українськими Січовими стрільцями під час Першої світової війни. Вони вишивали собі червоним і чорним одяг та співали пісні про червоне і чорне. Інколи цей прапор підіймали солдати УПА, але здебільшого вони ходили в бій з жовто-синіми прапорами.

Якщо жовто-синій прапор символізує державність, українську соборність, то червоно-чорний прапор є українсько-революційним прапором. І він символізує боротьбу, опір, несприйняття того, що зараз відбувається і рух вперед.

Іван Бурдюг, 30 омбр, Донбас, Україна

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?