Близько тисячі громадян отримали по 500 гривень із міського бюджету

ДопомогаЧернігівці почали отримувати матеріальну допомогу, провокації не спрацювали.

Нагадаємо, з ініціативи мера Олександра Соколова з бюджету міста було виділено 20 мільйонів гривень для підтримки громадян, які опинились у скрутних життєвих обставинах. Близько тисячі осіб уже отримали призначену матеріальну допомогу.

У свою чергу політичні опоненти чинного мера, використовуючи брудні технології, намагаються завадити цьому процесу. Спершу були спроби зірвати сесію міської ради, на якій розглядали питання про виділення матеріальної допомоги,  а згодом вдалися до провокацій, мета яких – дискредитувати нинішнього міського голову Олександра Соколова. Поширені чутки про те, що суму допомоги вирахують з пенсії або ж що громадяни втратять право на субсидію – справа рук політичних недоброзичливців мера. Начальник фінансового управління Чернігівської міської ради Віктор Бистров  закликає людей не зважати на провокації і пояснює процедуру отримання грошей:

«Відтепер не раз на місяць, а кілька разів на тиждень виконавчий комітет прийматиме рішення щодо надання матеріальної допомоги людям, звернення яких надійшли до нас і які ми вже перевірили. Раніше чернігівці  отримували кошти готівкою через касу в будівлі виконавчого комітету. Зараз для зручності тих, хто потребує допомоги, міська рада вирішила,  що люди отримуватимуть кошти в будь-якому відділенні «Ощадбанку».

Ми створюємо списки чернігівців і передаємо їх до банку. Після цього громадянам поштою надходять письмові повідомлення, їм залишається лише прийти та отримати належну матеріальну допомогу в будь-якому відділенні «Ощадбанку».

Також чернігівцям попередньо зателефонують з сall-центру міського голови. Весь процес – від подачі людьми необхідних документів на допомогу й до отримання грошей в банку  — займає два-три тижні. Фінансова підтримка здійснюватиметься до кінця року. Через каси міської ради вже видано 400 тисяч гривень. До «Ощадбанку» надійшов перший транш у розмірі 800 тисяч гривень. Наступний транш, за нашими розрахунками, надійде цього тижня. Всі, хто документально підтвердить, що дійсно потребує допомоги. — отримає її».

Володимир Панченко

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?