Ближні до Чернігова села отримають централізоване водопостачання

водаКП «Чернігівводоканал» планує підключення нових абонентів  з ближніх сіл обласного центру до централізованого водопостачання мешканців сіл  Киїнка, Гущин, Павлівка, Радянська Слобода, Зарічне.

З 2013 року комунальному  підприємству «Чернігівводоканал» передано на баланс  комплекс споруд системи водопостачання, що належала підприємству «Хімволокно». Водозабір забезпечує якісною водою понад 30 промислових об’єктів, серед яких найбільшим є КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ «Фірма «ТехНова».

За словами Олександра Шкінь директора КП «Чернігівводоканал»  населені пункти будуть переключені на насосну станцію «Хімволокно», що надасть змогу спростити процедуру підготовки води і споживачі отримають більш якісну по своєму складу воду. Для цього необхідно прокласти 300 метрів водопровідних труб, на сьогодні це питання обговорюється з райдержадміністрацією Чернігівського району і розробляється проектно-кошторисна документація.

Планується підключити до міського водопроводу  селище Новий Білоус, де на сьогодні вода мешканцям подається зі свердловин  низької якості, але для цього необхідно прокласти 1,5 км труб. Також вирішується питання з селищем Жавинка.

Олена БОРИСЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?