Благодійний вечір-марафон «Промінь надії». Відео

У Чернігівському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка 20 листопада о 18.00 стартує благодійний вечір-марафон «Промінь надії» зі збору коштів на придбання лінійного прискорювача для лікування хворих в обласному онкодиспансері.

Живий звук. Вхід – вільний.

Щорічно в Чернігівському обласному онкологічному диспансері променеву терапію отримують понад 2500 хворих, з яких близько 1900 отримують дистанційне гамма-терапевтичне лікування. Загалом із застосуванням променевої терапії лікуються до 60% усіх пацієнтів зі злоякісними новоутвореннями.

Сучасною альтернативою гамма-терапевтичному апарату застарілої модифікації є лінійний прискорювач, для якого в даний час будується окремий корпус.

Як зазначив днями на брифінгу у Чернігові головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, будівництво корпусу для такого прискорювача відбувається за планом, з дотриманням архітектурно-будівельних вимог та прозорим використанням державних коштів.

На жаль, такий апарат коштує дуже дорого — аж  107 мільйонів гривень. Тож зрозуміло, що місцева влада не в змозі придбати самотужки  лінійний прискорювач. На сьогодні вже зібрано біля 60 мільйонів гривень, з яких 40 мільйонів перерахував Державний фонд регіонального розвитку, а решта, близько 20 млн, – це кошти місцевих бюджетів і допомога народних депутатів – Олега Дмитренка, Олександра Кодоли, Валерія Давиденка, Валерія Дубіля, Анатолія Євлахова. Гроші надійшли із депутатського фонду.

Закінчення державного об’єкту такого масштабу вкрай важливе як для області, так і для міста зокрема, у зв’язку із ситуацією, яка склалася з онкологічними захворюваннями в регіоні.

Щоб прискорити надходження необхідних коштів для придбання лінійного прискорювача з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення корпусу, 20 листопада в Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка проводиться благодійний вечір-марафон «Промінь надії».

Вечір-марафон «Промінь надії»

20 листопада о 18.00.

Чернігівський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка

Адміністрація Чернігівського обласного онкологічного диспансеру звертається до всіх небайдужих громадян, особливо до тих,  хто опікується проблемами онкохворих: зробіть посильний внесок у спільну справу, спрямовану на одужання ваших рідних, близьких, друзів, знайомих.

Реквізити онкодиспансеру:

р/р 31557301121263

у ГУДКСУ в Чернігівській області

МФО 853592

код за ЄДРПОУ 02006065

Призначення надходжень:

На придбання лінійного прискорювача з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення КЛПЗ «ЧООД»

Більше про акцію: 14029, м. Чернігів,  просп. Миру, 211 тел./факс (04622) 5-30-07, 5-99-55;

(04622) 5-90-08, 72-32-72 — бухгалтерія.

Патронати заходу:
Чернігівська ОДА;
Департамент культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА;
КЛПЗ «Чернігівський обласний онкологічний диспансер»

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?