Благодійна допомога для онкохворих

Напередодні ново року пацієнти Чернігівського онкодиспансеру традиційно отримали подарунки. До стаціонарів медичного закладу надійшли медичні препарати від Благодійного фонду сприяння та розвитку Чернігівського обласного онкологічного диспансеру.

Директор благочинної організації Наталія Петрук звернулася до пацієнтів, кому доля визначила важке випробування опинитися на свято на лікарняному ліжку, побажала їм витримки та незламної волі в боротьбі з важкою недугою та передала гепатопротектори. Іхня кількість складає 250 одиниць.

− Забезпечити онкохворих гепатопротекторами – це спільне рішення адміністрацій онкодиспансеру і Благодійного фонду. Оскільки онкохворі отримують хіміотерапевтичне лікування, яке обтяжує діяльність печінки, то гепатопротектори – це ті препарати, які поліпшують стан клітин печінки, – акцентувала увагу Наталія Петрук.

Наталія Петрук та Валерій Зуб біля пацієнтки

Головний лікар обласного онкодиспансеру Валерій Зуб відмітив своєчасність і необхідність даної акції, тому що потреба в ліках, обладнанні, інструментарії, спецодязі в онкодиспансері існує постійно і вирішується, у тому числі й завдяки суттєвій підтримці благодійників. А також він зауважив, що призначення та прийом препаратів відбудеться за показаннями і виключно за призначенням лікарів.

Організатори акції висловили впевненість, що подібні благодійні зрушення стануть традиційними. Адже підтримка, допомога, мотивація до життя вкрай потрібна онкохворій людині. У межах заходу також відбулися перемовини щодо реалізації спільних проектів стосовно надання допомоги в лікуванні та сервісному забезпеченні онкохворих.

Уляна КОВАЛЬЧУК

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?