Бізнесмена нагородили премією ім. М. Гоголя «Тріумф»

Добротворець. Володимир Феодосійович Хоменко – людина відома та шанована. І не лише на своїй рідній Чернігівщині та в Україні, а й далеко за кордоном.

Нині – він успішний бізнесмен, науковець і щедрий меценат, котрий дуже багато зробив, зокрема, для селища Олишівка Чернігівського району, де у 1987—1999 роках очолював знане сільгосппідприємство, реорганізоване згодом у ЗАТ «Агрокомсинтез».

19 березня у Володимира Хоменка — День народження. Зичимо йому наснаги, довголіття та мудрих рішень на благо свого регіону та рідної України!
Адже в соціальну інфраструктуру цього селища зусиллями Володимира Хоменка вкладено понад десять мільйонів доларів! З ініціативи Володимира Феодосійовича збудовано міст через річку Смолянку; він розбудував нову Молодіжну вулицю, ще звів понад два десятки різних господарських споруд; повністю оновив машинно-тракторний парк. Вирішував питання газифікації і будівництва доріг, щиро піклувався про медичний заклад, будинок культури, бібліотеки…

Володимир Хоменко (ліворуч) та Сергій Дзюба

А наприкінці 90-х років, коли господарства Чернігівського та інших районів лускали, неначе горіхи, потрапивши у складну економічну скруту, ЗАТ «Агрокомсинтез» взяло на буксир колгосп у Серединці. І, крім того, під крилом цього акціонерного товариства впевнено почували себе с. Топчіївка й одне з промислових підприємств Чернігова.

Вірш Миколи Будлянського, присвячений Володимиру Хоменку

Володимир Хоменко фінансував тоді й футбольну команду «Десна» та практично увесь спорт Чернігівського району! На кошти «Агрокомсинтезу» утримувалося та розвивалося кілька аграрних обласних програм. І це – лише дещиця багатьох добрих справ Володимира Феодосійовича.

Тепер, завдяки його сприянню, побачили світ чудові та важливі книги заслуженого журналіста України, письменника Миколи Будлянського – «Іван Іванович з Іванівки», «Розкажіть мені, мамо» (про село і людей Держанівки) і «Час рікою пливе» (художньо-документальні нариси про історію Олишівки).

Я був на презентації талановитої книжки про Олишівку в обласній науковій бібліотеці імені В. Короленка й бачив, з якою любов’ю та повагою ставляться тамтешні жителі до Володимира Хоменка; і ця справді унікальна книга зараз є вже в багатьох оселях!.. А нині готується книжка (художньо-документальна повість) про Орлівку – це рідне село Володимира Феодосійовича, над якою невтомно працює Микола Будлянський.

Нещодавно, відсвяткувавши свій день народження, меценат і науковець Володимир Хоменко отримав Міжнародну літературну премію імені Миколи Гоголя «Тріумф» – за сприяння у виданні та розповсюдженні української книги. Почесну нагороду йому вручив президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України, заступник головного редактора обласної газети «Деснянська правда» (яку передплачує меценат), письменник Сергій Дзюба.

Щиро вітаємо Володимира Феодосійовича з міжнародним визнанням, і зичимо добротворцеві та справжньому патріоту України міцного здоров’я, любові, добробуту й усіх гараздів!

Сергій Квітницький

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?