Біля Чернігівської облради протестують

У Чернігові 4 жовтня відбулась акція протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги.

Акція відбулась біля приміщення Чернігівської обласної ради безпосередньо перед початком чергової сесії.

Акцію розпочали активісти Чернігівської обласної організації ВО «Батьківщина». А вже десь за півгодини аналогічну акцію розпочала інша політична сила — регіональна організація Соціалістичної партії України. А ще за кілька хвилин (і теж окремо) організували пікет активісти ГО «Вільні люди». І якщо для двох перших структур головними гаслами були «тарифні» питання, то «Вільні люди» висували здебільшого політичні вимоги, серед яких закриття проросійських телеканалів, таких як «Інтер», 112, NewOne.

Як повідомили соціалісти, їхня акція під назвою «Зупинимо геноцид» має безстроковий характер. Мета таких заходів: не допустити підвищення тарифів на газ для населення на 23,5%.

«Вже ні у кого не виникає сумніву, що Україну та український народ знищують. Ми не можемо більше мовчати і терпіти це. Ми розпочинаємо безстрокову акцію «Зупинимо геноцид». Першим кроком буде пікетування Чернігівської міськради та винесення ряду вимог на сесію», — йдеться у зверненні облорганізації СПУ.

Крім того представники Соцпартії підкреслюють, що влада не має права «торгувати» майбутнім України заради вимог МВФ.

Як повідомлялося, однією з вимог Міжнародного валютного фонду для виділення чергового траншу є підвищення тарифів на газ для населення на 23,5%.

Місцеві активісти ВО «Батьківщина» мають намір вимагати від представників депутатського корпусу області ініціювати звернення до центральної влади з недопущення підвищення комунальних тарифів, у т.ч. і на газозабезпечення.

«Вільні люди» висувають свої вимоги, які так чи інакше стосуються питань нацбезпеки держави. Адже це не нормально, вважають вони, коли в умовах російської військової агресії, проросійські засоби масової інформації займаються відвертою маніпуляцією, що негативно впливає на  свідомість українців.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?