Білоруси видали Україні обвинуваченого у злочині

Прокуратурою Чернігівської області вживаються заходи щодо екстрадиції іноземних громадян для притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили в прокуратурі Чернігівської області.

Завдяки злагодженій взаємодії суду та прокуратури області у галузі міжнародного співробітництва вдалося домогтися видачі в Україну обвинуваченого, який тривалий час перебував у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжкого злочину.

Компетентними органами Республіки Болгарії задоволено запит української сторони, прийнято рішення про видачу та видано в Україну громадянина Республіки Грузії, який з жовтня 2018 року розшукувався каналами Інтерполу для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 345 КК України (замах на умисне вбивство та погроза вбивством працівнику правоохоронного органу).

Наразі триває судовий розгляд справи.

Крім того, відділом міжнародного співробітництва прокуратури області проведено екстрадиційну перевірку та забезпечено фактичну передачу затриманого на території області громадянина Республіки Білорусь який з квітня 2017 року розшукувався компетентними органами Республіки Польщі для притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 280 КК Польщі (розбій).

Як повідомили в прокуратурі області, відомство і надалі вживатиме у межах компетенції заходи до недопущення порушення конституційних прав громадян при оголошенні особи у міжнародний розшук та вирішення питань, пов’язаних з екстрадицією.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?