Більше 205 тисяч потерпілих вчасно отримали фінансову допомогу

Фонд у повному обсязі профінансував збільшені страхові виплати більше як для 205 тис.потерпілих.

З початку 2020 року Фонд соціального страхування України з метою забезпечення соціального захисту, компенсації втраченого заробітку, надання фінансової та медичної допомоги здійснив видатки на загальну суму 7,435 млрд гривень.

Зокрема, на фінансування щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей Фонд направив 2,813 млрд гривень. Для здійснення перерахунку цих виплат на 11% за період з березня цього року Фондом додатково направлено 76,9 млн грн.

Як повідомили у виконавчій дирекції Фонду соціального страхування України, кошти для здійснення збільшених виплат отримали всі обласні управління, проіндексовані допомоги виплачені 205,2 тисячам осіб.

Також у розмірі 100% необхідних видатків Фондом профінансовано надання одноразових страхових виплат, медико-соціальних послуг і реабілітаційного лікування.

Для надання матеріального забезпеченням працюючим, зокрема, допомог по тимчасовій непрацездатності і допомог по вагітності та пологах, Фонд направив 4,375 млрд гривень. Станом на сьогодні профінансовано заяви-розрахунки, подані роботодавцями по 20 березня.

Здійснення видатків за листками непрацездатності здійснено з подовженням стандартних строків фінансування на 11 робочих днів через менший від прогнозованого рівень надходження ЄСВ і недостатність резерву коштів у бюджеті Фонду на 2019 та 2020 роки.

Виконавчою дирекцію Фонду проведено роботу та надано пропозиції щодо внесення змін до річного бюджету з метою стабілізації фінансового стану та здійснення усіх виплат вчасно та в повному обсязі. Наразі розроблено відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?