Бійцям-добровольцям АТО доводиться відстоювати свої права в судах

За підтримки Правого центру Руху «Справедливість» минулого тижня Новозаводським судом Чернігова було встановлено юридичний факт участі в бойових діях на сході України чернігівського бійця-добровольця Української Добровольчої Армії («УДА») Євгена Ланько.

Про це повідомила голова Чернігівської обласної організації Руху Валентина Наливайченка «Справедливість» Оксана Голубова. 

Оскільки державою до цього часу не створено правовий механізм визнання бійців-добровольців, рішення суду є єдиним державним документом, який підтверджує участь добровольця в бойових діях та в подальшому буде підґрунтям для отримання соціальних гарантій.

«Правовий центр «Справедливості» надав безкоштовну юридичну допомогу в підготовці заяви Євгена в суд і безпосередньо на судовому засіданні. Євген Ланько виконував і зараз виконує свій громадянський обов’язок у зоні проведення АТО. Те, що він у складі окремої тактичної групи «Волинь» «УДА» на посаді стрільця захищав бойові позиції в районі міста Мар’їнка, підтвердили на суді бойові побратими і відомі чернігівські волонтери.

Як ми вже зазначали раніше, Правовий центр Руху «Справедливість» вже супроводжував і продовжує супроводжувати у судах Чернігівщини справи бійців-добровольців, які захищали і зараз захищають Україну в зоні АТО.

За активної юридичної підтримки Руху «Справедливість» Деснянським і Новозаводськи судами Чернігова було встановлено юридичні факти участі уже дев’ятьох бійців-добровольців в бойових діях на сході України.» – додала Оксана Голубова.

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?